Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Αυτή η γρήγορη συνταγή για δείπνο συνδυάζει γαρίδες με νιόκι, πέστο και αρακά σε μια κρεμώδη σάλτσα. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τον αρακά με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Για λίγη spicy γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι ή γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσουμε την αλμυρή γεύση.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

 

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

340 gr συσκευασία νιόκι πατάτας ψυγείου

220 gr μεγάλες αποφλοιωμένες και αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες (περίπου 8), στεγνές

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

1/3 φλιτζάνι μισό και μισό συν 2 κουταλιές της σούπας, χωρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα νιόκι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία και να φουσκώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Μην σκουπίσετε το τηγάνι.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να γίνει διάφανο στο κέντρο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπιζέλια, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι, 1/3 φλιτζάνι μισό και μισό και πιπέρι. μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. ανακατεύουμε με το πέστο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ρηχά μπολ.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 398, Λιπαρά 17g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 109mg, Υδατάνθρακες 41g, Συνολικά Σάκχαρα 4g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 20g, Φυτικές ίνες 3g, Νάτριο 531mg, Κάλιο 283mg

empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top