Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί. Δίνει έτσι χρόνο στο αλεύρι να απορροφήσει το υγρό και τη γλουτένη. Με άλλα λόγια: Οι κρέπες σας θα είναι εξαιρετικά τρυφερές (όχι λαστιχωτές).

 

Πώς μπορώ να φτιάξω κρέπα;

Δημιουργώντας ένα «πηγάδι» στα συνδυασμένα, ξηρά συστατικά και, στη συνέχεια, χτυπώντας ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Τόσο απλό!

 

Το μείγμα μιας κρέπας είναι το ίδιο με της τηγανίτας;

Όχι – τα συστατικά είναι ως επί το πλείστον τα ίδια, αλλά το κουρκούτι τηγανίτας έχει ενισχυτικό όπως μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ, ενώ οι κρέπες όχι. Έτσι, οι τηγανίτες θα γίνουν πιο αφράτες και πιο παχιές, ενώ οι κρέπες είναι λεπτές και λείες.

 

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η κρέπα μου δεν έχει σβώλους;

Το μείγμα κρέπας είναι πολύ λεπτό – υπάρχει περισσότερο γάλα από το αλεύρι στο μείγμα – και θέλεις να είναι χωρίς σβώλους. Θεωρούμε ότι τις περισσότερες φορές το χτύπημα με το χέρι λειτουργεί καλά, αλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι απόλυτα λεπτό και λείο, μπορείς να αναμίξεις το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

 

Πώς μπορώ να φτιάξω πιο γλυκιά κρέπα;

Εύκολο – δεν έχεις παρά να αυξήσεις την ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις μόνο μια κουταλιά της σούπας, η οποία μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν φτιάχνεις κρέπες για επιδόρπιο.

 

Με τι μπορώ να τις συνδυάσω;

Πραγματικά οτιδήποτε θέλεις να βάλεις. Ωστόσο, τα φρέσκα φρούτα ή μια κουταλιά πραλίνα ή φυστικοβούτυρο είναι μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά.

crepes a

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φρέσκα φρούτα, για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

crepes b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, δημιουργείς ένα «πηγάδι» με αλεύρι και προσθέτεις τα αυγά. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, χτυπώντας ελαφρά για να συνδυαστεί μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνει το μείγμα να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου γίνει ελαφρώς αφρώδης στην κορυφή, 15 έως 20 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι, στρέφοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.

Τηγανίζεις 2 λεπτά, στη συνέχεια της γυρίζεις πλευρά και μαγειρεύεις 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις κρέπες ζεστές με φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

 

 

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
Back To Top