Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί. Δίνει έτσι χρόνο στο αλεύρι να απορροφήσει το υγρό και τη γλουτένη. Με άλλα λόγια: Οι κρέπες σας θα είναι εξαιρετικά τρυφερές (όχι λαστιχωτές).

 

Πώς μπορώ να φτιάξω κρέπα;

Δημιουργώντας ένα «πηγάδι» στα συνδυασμένα, ξηρά συστατικά και, στη συνέχεια, χτυπώντας ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Τόσο απλό!

 

Το μείγμα μιας κρέπας είναι το ίδιο με της τηγανίτας;

Όχι – τα συστατικά είναι ως επί το πλείστον τα ίδια, αλλά το κουρκούτι τηγανίτας έχει ενισχυτικό όπως μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ, ενώ οι κρέπες όχι. Έτσι, οι τηγανίτες θα γίνουν πιο αφράτες και πιο παχιές, ενώ οι κρέπες είναι λεπτές και λείες.

 

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η κρέπα μου δεν έχει σβώλους;

Το μείγμα κρέπας είναι πολύ λεπτό – υπάρχει περισσότερο γάλα από το αλεύρι στο μείγμα – και θέλεις να είναι χωρίς σβώλους. Θεωρούμε ότι τις περισσότερες φορές το χτύπημα με το χέρι λειτουργεί καλά, αλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι απόλυτα λεπτό και λείο, μπορείς να αναμίξεις το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

 

Πώς μπορώ να φτιάξω πιο γλυκιά κρέπα;

Εύκολο – δεν έχεις παρά να αυξήσεις την ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις μόνο μια κουταλιά της σούπας, η οποία μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν φτιάχνεις κρέπες για επιδόρπιο.

 

Με τι μπορώ να τις συνδυάσω;

Πραγματικά οτιδήποτε θέλεις να βάλεις. Ωστόσο, τα φρέσκα φρούτα ή μια κουταλιά πραλίνα ή φυστικοβούτυρο είναι μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά.

crepes a

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φρέσκα φρούτα, για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

crepes b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, δημιουργείς ένα «πηγάδι» με αλεύρι και προσθέτεις τα αυγά. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, χτυπώντας ελαφρά για να συνδυαστεί μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνει το μείγμα να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου γίνει ελαφρώς αφρώδης στην κορυφή, 15 έως 20 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι, στρέφοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.

Τηγανίζεις 2 λεπτά, στη συνέχεια της γυρίζεις πλευρά και μαγειρεύεις 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις κρέπες ζεστές με φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

 

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top