Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί. Δίνει έτσι χρόνο στο αλεύρι να απορροφήσει το υγρό και τη γλουτένη. Με άλλα λόγια: Οι κρέπες σας θα είναι εξαιρετικά τρυφερές (όχι λαστιχωτές).

 

Πώς μπορώ να φτιάξω κρέπα;

Δημιουργώντας ένα «πηγάδι» στα συνδυασμένα, ξηρά συστατικά και, στη συνέχεια, χτυπώντας ελαφρά τα αυγά και το γάλα. Τόσο απλό!

 

Το μείγμα μιας κρέπας είναι το ίδιο με της τηγανίτας;

Όχι – τα συστατικά είναι ως επί το πλείστον τα ίδια, αλλά το κουρκούτι τηγανίτας έχει ενισχυτικό όπως μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ, ενώ οι κρέπες όχι. Έτσι, οι τηγανίτες θα γίνουν πιο αφράτες και πιο παχιές, ενώ οι κρέπες είναι λεπτές και λείες.

 

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι η κρέπα μου δεν έχει σβώλους;

Το μείγμα κρέπας είναι πολύ λεπτό – υπάρχει περισσότερο γάλα από το αλεύρι στο μείγμα – και θέλεις να είναι χωρίς σβώλους. Θεωρούμε ότι τις περισσότερες φορές το χτύπημα με το χέρι λειτουργεί καλά, αλλά αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι απόλυτα λεπτό και λείο, μπορείς να αναμίξεις το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.

 

Πώς μπορώ να φτιάξω πιο γλυκιά κρέπα;

Εύκολο – δεν έχεις παρά να αυξήσεις την ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις μόνο μια κουταλιά της σούπας, η οποία μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί εάν φτιάχνεις κρέπες για επιδόρπιο.

 

Με τι μπορώ να τις συνδυάσω;

Πραγματικά οτιδήποτε θέλεις να βάλεις. Ωστόσο, τα φρέσκα φρούτα ή μια κουταλιά πραλίνα ή φυστικοβούτυρο είναι μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά.

crepes a

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Φρέσκα φρούτα, για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

crepes b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, δημιουργείς ένα «πηγάδι» με αλεύρι και προσθέτεις τα αυγά. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα, χτυπώντας ελαφρά για να συνδυαστεί μετά από κάθε προσθήκη. Αφήνει το μείγμα να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου έως ότου γίνει ελαφρώς αφρώδης στην κορυφή, 15 έως 20 λεπτά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο τηγάνι, στρέφοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.

Τηγανίζεις 2 λεπτά, στη συνέχεια της γυρίζεις πλευρά και μαγειρεύεις 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις κρέπες ζεστές με φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

 

 

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Ψητό κοτόπουλο με περουβιανό άρωμα

Μια συνταγή που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Περού. Το περουβιανό ψητό κοτόπουλο είναι μια εκδοχή που θα λατρέψεις, αν σου αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Λαχταριστές κροκέτες κουνουπιδιού – υγιεινές και νόστιμες

Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο

Back To Top