Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

Η παρακάτω συνταγή όμως σε 9 βήματα, με τυρί, γαλοπούλα και αβοκάντο, είναι μια νόστιμη, υγιεινή και κυριολεκτικά καθαρή λύση για το δρόμο και τη δουλειά.

1. Διάλεξε το σωστό ψωμί. Η μπαγκέτα εκτός από νόστιμη είναι και αρκετά στέρεα ώστε να κρατήσει τις ρευστές σάλτσες στο εσωτερικό της και να μη διαλυθεί από την πίεση κατά τη μεταφορά του σάντουιτς.

2. Κόψε την μπαγκέτα στη μέση. Τοποθέτησέ την οριζόντια σε επιφάνεια κοπής και χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι.

3. Φέρε τα μέσα, έξω. Τοποθέτησε τα δύο κομμάτια της μπαγκέτας σου ανοιχτά, έτσι ώστε η εσωτερική πλευρά τους να βλέπει προς τα πάνω.

4. Άπλωσε το ντρέσινγκ. Όσο καλά κρατεί η ζέστη του καλοκαιριού, καλό είναι να αποφύγεις τη μαγιονέζα και να προτιμήσεις τη λιγότερο ευπαθή μουστάρδα. Για μια γλυκιά και πικάντικη νότα, πρόσθεσε αν θέλεις και λίγη Ντιζόν με μέλι.

5. Άπλωσε στην μπαγκέτα αβοκάντο κομμένο σε φέτες. Αν το αβοκάντο δεν έχει ωριμάσει αρκετά, κόψε το σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες.

6. Λιώσε το αβοκάντο. Αν είναι πολύ ώριμο, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να το λιώσεις και να το απλώσεις στην μπαγκέτα. Έτσι, το πάτωμα δεν θα αρχίσει να βομβαρδίζεται με φέτες αβοκάντο την ώρα που θα τρως το σάντουιτς.

7. Πρόσθεσε γαλοπούλα και τυρί σε ρολό. Κάνοντάς τα ρολό, μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα σε ένα σάντουιτς (δύο με τέσσερις φέτες γαλοπούλας και άλλες τόσες τυρί).

8. Συμπλήρωσε τη γέμιση με ένα φύλλο μαρουλιού. Δεν σου προτείνουμε να προσθέσεις ντομάτα, γιατί στάζει και λερώνει πανεύκολα. Μπορείς όμως να βάλεις ένα φύλλο μαρουλιού, σε κομμάτια στο μέγεθος της μπαγκέτας.

9. Τύλιξε το σάντουιτς σε διάφανη μεμβράνη. Έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο και ακέραιο για περισσότερες ώρες.

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Back To Top