Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Αρκεί να την αραιώσεις χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, για να τη μετατρέψεις σε μια βινεγκρέτ με πέστο, την οποία στη συνέχεια μπορείς να αξιοποιήσεις με τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Ως ντρέσινγκ λαχανικών. Τα βραστά ή ψητά λαχανικά αναζητούν κάτι που θα τα ολοκληρώσει. Τον ιδανικό συνοδό θα τον βρουν στο πρόσωπο μιας βινεγκρέτ με πέστο, η οποία συνδυάζει αρώματα των βοτάνων, λιπαρότητα και οξύτητα, την Αγία Τριάδα δηλαδή ενός ντρέσινγκ για σαλάτες.

Ως συνοδευτικό για κρέας και θαλασσινά. Η βινεγκρέτ με πέστο συμπληρώνει τέλεια μια ψητή μπριζόλα, τα οστρακοειδή αλλά και τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου. Επιπλέον, μια πράσινη πινελιά σε ένα πιάτο με κρέας το κάνει πιο υγιεινό. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Ως γαρνιτούρα για σούπες. Η προετοιμασία μιας σούπας δεν τελειώνει πάντα με το σερβίρισμά της στο πιάτο. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω λίγη βινεγκρέτ με πέστο (είτε μιλάμε για ντοματόσουπα είτε για σούπα λαχανικών είτε για κοτόσουπα) για να της δώσεις την επιπλέον γευστική πινελιά που μέχρι τώρα δεν ήξερες ότι χρειάζεται (αλλά θα το διαπιστώσεις μετά τη δοκιμή).

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top