Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.

Αρκεί να την αραιώσεις χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, για να τη μετατρέψεις σε μια βινεγκρέτ με πέστο, την οποία στη συνέχεια μπορείς να αξιοποιήσεις με τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Ως ντρέσινγκ λαχανικών. Τα βραστά ή ψητά λαχανικά αναζητούν κάτι που θα τα ολοκληρώσει. Τον ιδανικό συνοδό θα τον βρουν στο πρόσωπο μιας βινεγκρέτ με πέστο, η οποία συνδυάζει αρώματα των βοτάνων, λιπαρότητα και οξύτητα, την Αγία Τριάδα δηλαδή ενός ντρέσινγκ για σαλάτες.

Ως συνοδευτικό για κρέας και θαλασσινά. Η βινεγκρέτ με πέστο συμπληρώνει τέλεια μια ψητή μπριζόλα, τα οστρακοειδή αλλά και τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου. Επιπλέον, μια πράσινη πινελιά σε ένα πιάτο με κρέας το κάνει πιο υγιεινό. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

Ως γαρνιτούρα για σούπες. Η προετοιμασία μιας σούπας δεν τελειώνει πάντα με το σερβίρισμά της στο πιάτο. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω λίγη βινεγκρέτ με πέστο (είτε μιλάμε για ντοματόσουπα είτε για σούπα λαχανικών είτε για κοτόσουπα) για να της δώσεις την επιπλέον γευστική πινελιά που μέχρι τώρα δεν ήξερες ότι χρειάζεται (αλλά θα το διαπιστώσεις μετά τη δοκιμή).

empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με φιστίκια, λάιμ σος και νουντλς

Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή
Back To Top