Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Χυλοπίτες με αυγά ή παπαρδέλες

Αντί για τα συνηθισμένα μακαρόνια ή πέννες, επιλέξαμε τη βάση με βάση τα ζυμαρικά που είναι φτιαγμένα με αυγό. Η πλούσια γεύση και η υφή που μοιάζει με φρέσκα ζυμαρικά είναι ο τέλειος καμβάς για τα γλυκά σοταρισμένα λαχανικά. Εάν θέλετε να το αλλάξετε, tagliatelle ή fettuccine θα ταίριαζαν επίσης καλά.

Μαγείρεμα από τη ρίζα στα φύλλα

Αυτό το πιάτο χρησιμοποιεί δύο συχνά απορριφθέντα συστατικά: τα φύλλα από το ραπανάκι, τα οποία έχουν ελαφρώς πικάντικη γεύση, και τα «σκληρά» σκούρα πράσινα άκρα των πράσων, τα οποία χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν, αλλά έχουν πολύ πιο έντονη γεύση.

Σούπερ γλυκά ραπανάκια

Τα κόκκινα ραπανάκια, ή τα ραπανάκια Cherry, τείνουν να είναι λίγο πικάντικα. Αλλά όταν σοταριστούν ή ψηθούν, γίνονται απίστευτα γλυκά και τρυφερά. Λιγότερο σημαντικό, αλλά αξίζει να σημειωθεί, αλλάζουν επίσης την πιο τέλεια απόχρωση ροζ.

Μανιτάρια αντί για κρέας

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μανιτάρια maitake (AKA hen-of-the-woods), είστε έτοιμοι για μια μοναδική απόλαυση. Παρέχουν εξαιρετικά αλμυρές γεύσεις και μια ευχάριστη, ελαφρώς λαστιχωτή υφή. Εάν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία μανιταριών.

pasta anoixi b

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό pappardelle ή χυλοπίτες

1 μάτσο κόκκινα ραπανάκια, με φύλλα

1 μεσαίου μεγέθους πράσο

2 κουταλιές της σούπας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο, καθώς και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες

1 φλιτζάνι μανιτάρια maitake, σχισμένα σε κομμάτια δαγκώματος

1 φλιτζάνι μπιζέλια,

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

1/4 φλ. λευκό κρασί

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ξύσμα λεμονιού, για σερβίρισμα

pasta ano

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις χυλοπίτες ή παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, διατηρώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά: χωρίστε τα φύλλα από τα ραπανάκια και ξεπλύνετε και στεγνώστε και τα δύο. Κόψτε τα και μεταφέρετε το καθένα σε ξεχωριστά μπολ. Κόψτε το μισό πράσο κατά μήκος και ξεπλύνετε καλά. Αφαιρέστε τη ρίζα και κόψτε σε φέτες τα κομμάτια, διατηρώντας τα σκούρα πράσινα μέρη χωριστά από ανοιχτό πράσινο και λευκό.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ραπανάκια και ανακινήστε το σκεύος έτσι ώστε όλα τα ραπανάκια να είναι κομμένα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε χωρίς ανακάτεμα για 3 λεπτά ή έως ότου οι κάτω πλευρές είναι χρυσές. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε 3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε περισσότερο λάδι εάν είναι απαραίτητο και προσθέστε μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα μανιτάρια είναι χρυσά και μαλακά, 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια στο μπολ με τα ραπανάκια.

Επιστρέψτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε σκούρα πράσινα πράσα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ανοιχτό πράσινο και ελαφρώς τρυφερό. Προσθέστε τα ανοιχτά πράσινα πράσα και μπιζέλια, σεζόν με αλάτι και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το σκόρδο και τα φύλλα από ραπανάκι και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμη, έως ότου το σκόρδο ν βγάλει το άρωμά του και τα φύλλα να μαραθούν.

Προσθέστε ραπανάκια και μανιτάρια πίσω στο τηγάνι, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και μετά προσθέστε κρασί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε κρέμα, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να πυκνωθεί ελαφρώς, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, στη συνέχεια προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να τα συνδυαστούν καλά τα υλικά και να λιώσει το τυρί. Εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, έως ότου η σάλτσα να είναι λεία και βελούδινη.

Μόλις επικαλυφθούν, ρίξτε στα ζυμαρικά λίγο ξύσμα λεμόνι και καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα στο πλάι.

Tip: Άλλες προτάσεις λαχανικών είναι να προσθέσεις σπαράγγια, πιπεριές ή παντζάρι αλλά και ντοματίνια.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις
Back To Top