Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Χυλοπίτες με αυγά ή παπαρδέλες

Αντί για τα συνηθισμένα μακαρόνια ή πέννες, επιλέξαμε τη βάση με βάση τα ζυμαρικά που είναι φτιαγμένα με αυγό. Η πλούσια γεύση και η υφή που μοιάζει με φρέσκα ζυμαρικά είναι ο τέλειος καμβάς για τα γλυκά σοταρισμένα λαχανικά. Εάν θέλετε να το αλλάξετε, tagliatelle ή fettuccine θα ταίριαζαν επίσης καλά.

Μαγείρεμα από τη ρίζα στα φύλλα

Αυτό το πιάτο χρησιμοποιεί δύο συχνά απορριφθέντα συστατικά: τα φύλλα από το ραπανάκι, τα οποία έχουν ελαφρώς πικάντικη γεύση, και τα «σκληρά» σκούρα πράσινα άκρα των πράσων, τα οποία χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν, αλλά έχουν πολύ πιο έντονη γεύση.

Σούπερ γλυκά ραπανάκια

Τα κόκκινα ραπανάκια, ή τα ραπανάκια Cherry, τείνουν να είναι λίγο πικάντικα. Αλλά όταν σοταριστούν ή ψηθούν, γίνονται απίστευτα γλυκά και τρυφερά. Λιγότερο σημαντικό, αλλά αξίζει να σημειωθεί, αλλάζουν επίσης την πιο τέλεια απόχρωση ροζ.

Μανιτάρια αντί για κρέας

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μανιτάρια maitake (AKA hen-of-the-woods), είστε έτοιμοι για μια μοναδική απόλαυση. Παρέχουν εξαιρετικά αλμυρές γεύσεις και μια ευχάριστη, ελαφρώς λαστιχωτή υφή. Εάν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία μανιταριών.

pasta anoixi b

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό pappardelle ή χυλοπίτες

1 μάτσο κόκκινα ραπανάκια, με φύλλα

1 μεσαίου μεγέθους πράσο

2 κουταλιές της σούπας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο, καθώς και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες

1 φλιτζάνι μανιτάρια maitake, σχισμένα σε κομμάτια δαγκώματος

1 φλιτζάνι μπιζέλια,

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

1/4 φλ. λευκό κρασί

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ξύσμα λεμονιού, για σερβίρισμα

pasta ano

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις χυλοπίτες ή παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, διατηρώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά: χωρίστε τα φύλλα από τα ραπανάκια και ξεπλύνετε και στεγνώστε και τα δύο. Κόψτε τα και μεταφέρετε το καθένα σε ξεχωριστά μπολ. Κόψτε το μισό πράσο κατά μήκος και ξεπλύνετε καλά. Αφαιρέστε τη ρίζα και κόψτε σε φέτες τα κομμάτια, διατηρώντας τα σκούρα πράσινα μέρη χωριστά από ανοιχτό πράσινο και λευκό.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ραπανάκια και ανακινήστε το σκεύος έτσι ώστε όλα τα ραπανάκια να είναι κομμένα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε χωρίς ανακάτεμα για 3 λεπτά ή έως ότου οι κάτω πλευρές είναι χρυσές. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε 3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε περισσότερο λάδι εάν είναι απαραίτητο και προσθέστε μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα μανιτάρια είναι χρυσά και μαλακά, 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια στο μπολ με τα ραπανάκια.

Επιστρέψτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε σκούρα πράσινα πράσα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ανοιχτό πράσινο και ελαφρώς τρυφερό. Προσθέστε τα ανοιχτά πράσινα πράσα και μπιζέλια, σεζόν με αλάτι και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το σκόρδο και τα φύλλα από ραπανάκι και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμη, έως ότου το σκόρδο ν βγάλει το άρωμά του και τα φύλλα να μαραθούν.

Προσθέστε ραπανάκια και μανιτάρια πίσω στο τηγάνι, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και μετά προσθέστε κρασί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε κρέμα, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να πυκνωθεί ελαφρώς, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, στη συνέχεια προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να τα συνδυαστούν καλά τα υλικά και να λιώσει το τυρί. Εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, έως ότου η σάλτσα να είναι λεία και βελούδινη.

Μόλις επικαλυφθούν, ρίξτε στα ζυμαρικά λίγο ξύσμα λεμόνι και καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα στο πλάι.

Tip: Άλλες προτάσεις λαχανικών είναι να προσθέσεις σπαράγγια, πιπεριές ή παντζάρι αλλά και ντοματίνια.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
empty alt

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top