Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Χυλοπίτες με αυγά ή παπαρδέλες

Αντί για τα συνηθισμένα μακαρόνια ή πέννες, επιλέξαμε τη βάση με βάση τα ζυμαρικά που είναι φτιαγμένα με αυγό. Η πλούσια γεύση και η υφή που μοιάζει με φρέσκα ζυμαρικά είναι ο τέλειος καμβάς για τα γλυκά σοταρισμένα λαχανικά. Εάν θέλετε να το αλλάξετε, tagliatelle ή fettuccine θα ταίριαζαν επίσης καλά.

Μαγείρεμα από τη ρίζα στα φύλλα

Αυτό το πιάτο χρησιμοποιεί δύο συχνά απορριφθέντα συστατικά: τα φύλλα από το ραπανάκι, τα οποία έχουν ελαφρώς πικάντικη γεύση, και τα «σκληρά» σκούρα πράσινα άκρα των πράσων, τα οποία χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν, αλλά έχουν πολύ πιο έντονη γεύση.

Σούπερ γλυκά ραπανάκια

Τα κόκκινα ραπανάκια, ή τα ραπανάκια Cherry, τείνουν να είναι λίγο πικάντικα. Αλλά όταν σοταριστούν ή ψηθούν, γίνονται απίστευτα γλυκά και τρυφερά. Λιγότερο σημαντικό, αλλά αξίζει να σημειωθεί, αλλάζουν επίσης την πιο τέλεια απόχρωση ροζ.

Μανιτάρια αντί για κρέας

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μανιτάρια maitake (AKA hen-of-the-woods), είστε έτοιμοι για μια μοναδική απόλαυση. Παρέχουν εξαιρετικά αλμυρές γεύσεις και μια ευχάριστη, ελαφρώς λαστιχωτή υφή. Εάν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία μανιταριών.

pasta anoixi b

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό pappardelle ή χυλοπίτες

1 μάτσο κόκκινα ραπανάκια, με φύλλα

1 μεσαίου μεγέθους πράσο

2 κουταλιές της σούπας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο, καθώς και περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες

1 φλιτζάνι μανιτάρια maitake, σχισμένα σε κομμάτια δαγκώματος

1 φλιτζάνι μπιζέλια,

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

1/4 φλ. λευκό κρασί

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ξύσμα λεμονιού, για σερβίρισμα

pasta ano

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις χυλοπίτες ή παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, διατηρώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά: χωρίστε τα φύλλα από τα ραπανάκια και ξεπλύνετε και στεγνώστε και τα δύο. Κόψτε τα και μεταφέρετε το καθένα σε ξεχωριστά μπολ. Κόψτε το μισό πράσο κατά μήκος και ξεπλύνετε καλά. Αφαιρέστε τη ρίζα και κόψτε σε φέτες τα κομμάτια, διατηρώντας τα σκούρα πράσινα μέρη χωριστά από ανοιχτό πράσινο και λευκό.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ραπανάκια και ανακινήστε το σκεύος έτσι ώστε όλα τα ραπανάκια να είναι κομμένα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε χωρίς ανακάτεμα για 3 λεπτά ή έως ότου οι κάτω πλευρές είναι χρυσές. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε 3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε περισσότερο λάδι εάν είναι απαραίτητο και προσθέστε μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα μανιτάρια είναι χρυσά και μαλακά, 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια στο μπολ με τα ραπανάκια.

Επιστρέψτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε σκούρα πράσινα πράσα και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ανοιχτό πράσινο και ελαφρώς τρυφερό. Προσθέστε τα ανοιχτά πράσινα πράσα και μπιζέλια, σεζόν με αλάτι και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμη. Προσθέστε το σκόρδο και τα φύλλα από ραπανάκι και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμη, έως ότου το σκόρδο ν βγάλει το άρωμά του και τα φύλλα να μαραθούν.

Προσθέστε ραπανάκια και μανιτάρια πίσω στο τηγάνι, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και μετά προσθέστε κρασί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε κρέμα, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να πυκνωθεί ελαφρώς, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, στη συνέχεια προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να τα συνδυαστούν καλά τα υλικά και να λιώσει το τυρί. Εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη, έως ότου η σάλτσα να είναι λεία και βελούδινη.

Μόλις επικαλυφθούν, ρίξτε στα ζυμαρικά λίγο ξύσμα λεμόνι και καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα στο πλάι.

Tip: Άλλες προτάσεις λαχανικών είναι να προσθέσεις σπαράγγια, πιπεριές ή παντζάρι αλλά και ντοματίνια.

empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.

Back To Top