Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις. Και δεν θέλεις να καταφύγεις στην «εύκολη» λύση του delivery. Η εναλλακτική σου, τότε, είναι να φτιάξεις ένα πλατό τυριών, με τα οποία θα συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί (ή περισσότερα!). Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1. Συνδύασε μαλακά και σκληρά τυριά. Τουλάχιστον ένα μαλακό και ένα σκληρό τυρί στο ίδιο πλατό (π.χ. γραβιέρα και ροκφόρ), για να έχεις ποικιλία στις υφές και να ικανοποιήσεις διαφορετικά γευστικά γούστα.

2. Μην παραλείψεις τα κρακεράκια. Φρόντισε, για τέτοιες περιστάσεις, να έχεις τουλάχιστον ένα πακέτο κρακεράκια στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είτε σκέτα είτε αρωματισμένα με μπαχαρικά.

3. Πρόσθεσε μία τουλάχιστον γλυκιά γεύση στο πλατό σου. Μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα και σύκα, ή τσάτνεϊ φρούτων, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα με τυρί. Η γλυκιά πινελιά θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις αλμυρές και πικάντικες νότες που κυριαρχούν συνήθως στο τυρί.

4. Ολοκλήρωσε το πλατό με κάποιο τουρσί. Μπορεί να είναι ελιές ή λαχανικά τουρσί αλλά ακόμα και μπαστουνάκια από αγγούρι και καρότο στα οποία έχεις προσθέσει ξίδι και αλάτι. Θα συμπληρώσει την ισορροπία στις γεύσεις.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Έτσι θα αξιοποιήσεις νόστιμα τις μεστές άκρες των σπαραγγιών!

Μπορούσες να φανταστείς ότι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τραγανά και απολαυστικά τηγανιτά μπαστουνάκια λαχανικών με τις μεστές άκρες των σπαραγγιών, οι οποίες μέχρι τώρα κατέληγαν στα σκουπίδια; Τα οποία στη συνέχεια θα καταναλώσεις ως σνακ ή ως συστατικό σε ζυμαρικά, ομελέτες και σάντουιτς; Κι...
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top