Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις. Και δεν θέλεις να καταφύγεις στην «εύκολη» λύση του delivery. Η εναλλακτική σου, τότε, είναι να φτιάξεις ένα πλατό τυριών, με τα οποία θα συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί (ή περισσότερα!). Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1. Συνδύασε μαλακά και σκληρά τυριά. Τουλάχιστον ένα μαλακό και ένα σκληρό τυρί στο ίδιο πλατό (π.χ. γραβιέρα και ροκφόρ), για να έχεις ποικιλία στις υφές και να ικανοποιήσεις διαφορετικά γευστικά γούστα.

2. Μην παραλείψεις τα κρακεράκια. Φρόντισε, για τέτοιες περιστάσεις, να έχεις τουλάχιστον ένα πακέτο κρακεράκια στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είτε σκέτα είτε αρωματισμένα με μπαχαρικά.

3. Πρόσθεσε μία τουλάχιστον γλυκιά γεύση στο πλατό σου. Μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα και σύκα, ή τσάτνεϊ φρούτων, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα με τυρί. Η γλυκιά πινελιά θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις αλμυρές και πικάντικες νότες που κυριαρχούν συνήθως στο τυρί.

4. Ολοκλήρωσε το πλατό με κάποιο τουρσί. Μπορεί να είναι ελιές ή λαχανικά τουρσί αλλά ακόμα και μπαστουνάκια από αγγούρι και καρότο στα οποία έχεις προσθέσει ξίδι και αλάτι. Θα συμπληρώσει την ισορροπία στις γεύσεις.

empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top