Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις. Και δεν θέλεις να καταφύγεις στην «εύκολη» λύση του delivery. Η εναλλακτική σου, τότε, είναι να φτιάξεις ένα πλατό τυριών, με τα οποία θα συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί (ή περισσότερα!). Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1. Συνδύασε μαλακά και σκληρά τυριά. Τουλάχιστον ένα μαλακό και ένα σκληρό τυρί στο ίδιο πλατό (π.χ. γραβιέρα και ροκφόρ), για να έχεις ποικιλία στις υφές και να ικανοποιήσεις διαφορετικά γευστικά γούστα.

2. Μην παραλείψεις τα κρακεράκια. Φρόντισε, για τέτοιες περιστάσεις, να έχεις τουλάχιστον ένα πακέτο κρακεράκια στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είτε σκέτα είτε αρωματισμένα με μπαχαρικά.

3. Πρόσθεσε μία τουλάχιστον γλυκιά γεύση στο πλατό σου. Μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα και σύκα, ή τσάτνεϊ φρούτων, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα με τυρί. Η γλυκιά πινελιά θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις αλμυρές και πικάντικες νότες που κυριαρχούν συνήθως στο τυρί.

4. Ολοκλήρωσε το πλατό με κάποιο τουρσί. Μπορεί να είναι ελιές ή λαχανικά τουρσί αλλά ακόμα και μπαστουνάκια από αγγούρι και καρότο στα οποία έχεις προσθέσει ξίδι και αλάτι. Θα συμπληρώσει την ισορροπία στις γεύσεις.

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
Back To Top