Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.  Άλλωστε τίποτα δεν ξεπερνά το παγωτό και το κέικ – πόσο μάλλον τον αναπάντεχο αυτόν συνδυασμό τους!

Ό,τι πρέπει για γλυκό κέρασμα έκπληξη σε πάρτι, εκδηλώσεις, ακόμα και σε βαφτίσεις.

ΥΛΙΚΑ

18 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μείγμα κέικ σοκολάτας 1 κουτιού, καθώς και συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

1 1/2 κιλό παγωτό (ό,τι γεύση επιθυμείτε)

2 φλ. σαντιγί

1 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας, λιωμένα

1/2 φλ. μίνι M & Ms

iceab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200º. Προετοιμάστε το κτύπημα cupcake σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και διαιρέστε μεταξύ των θηκών της φόρμας των cupcake.

Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστεί καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο ενός cupcake, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, βγάλτε το εσωτερικό από τη μέση κάθε cupcake για να δημιουργήσετε ένα πηγάδι. Κόψτε τις κορυφές σε σχήμα που να μπορεί να αποτελέσει στη συνέχεια το καπάκι του cupcake.

Γεμίστε κάθε «κρυψώνα-λακκούβα» με παγωτό και, στη συνέχεια, καλύψτε με το καπάκι του cupcakr. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει σταθερό, 1 1/2 έως 2 ώρες.

Όταν είναι σταθερό, χτυπήστε το σαντιγί και βάλτε στο πάνω μέρος σε κάθε cupcake, στη συνέχεια ψιλοκόψτε με λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώστε με Mini M & Ms πριν το σερβίρετε.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, σκόνη κακάο ή το αγαπημένο σας σιρόπι πάνω από το σαντιγί.

Αν θες αντί για έτοιμο μείγμα για cupcakes μπορείς να τα φτιάξεις ακολουθώντας την εξής συνταγή Cupcakes – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top