Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει!

ΥΛΙΚΑ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μίνι αγκουράκια τουρσί, συν χυμό από το βάζο τους

2 φλ. τοματοχυμός

250 ml βότκα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire

1 κουταλιά της σούπας χρένο

2 κουτ. καυτή σάλτσα (όπως Tabasco)

Χυμός 1/2 λεμονιού, συν σφήνα για το ποτήρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη

2 μίσχοι σέλινου, στο μισό, για γαρνιτούρα

4 μίσχοι άνηθο, για γαρνιτούρα

4 σφήνες λεμονιού, για γαρνιτούρα

blmary

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίστε ένα δίσκο πάγου με χυμό τουρσί και καταψύξτε για 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδυάστε χυμό ντομάτας, βότκα, Worcestershire, χρένο, καυτή σάλτσα, χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατέψτε το αλάτι και το τσίλι.

Τρέξτε μια σφήνα λεμονιού γύρω από το χείλος των γυαλιών και βυθίστε τα στο μείγμα αλατιού.

Προσθέστε κύβους τουρσί στα ποτήρια και γεμίστε με το μείγμα Bloody Mary.

Γαρνίρετε με σέλινο, άνηθο, μίνι τουρσιά και σφήνα λεμονιού.

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top