Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.

Πλέον όμως αυτή η χώρα διαθέτει ένα ακόμη αξιοθέατο, must-see για τους λάτρεις της γευσιγνωσίας αλλά και των καταδύσεων: το Edivo Vina, σε απόσταση μίας περίπου ώρας από το Dubrovnik, στην πόλη Drace, είναι το πρώτο υποθαλάσσιο οινοποιείο της χώρας που είναι επισκέψιμο. Σου δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να γευτείς το κρασί του, αλλά και να συμμετάσχεις σε οργανωμένες καταδύσεις που σε ξεναγούν στο εσωτερικό του αλλά και σε ένα γειτονικό ναυάγιο στον Κόλπο Mali Ston. Μεταφέρει, έτσι, την εμπειρία της γευσιγνωσίας κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο.

Το κρασί του Edivo Vina ωριμάζει πάνω από το έδαφος για τρεις μήνες και κατόπιν αποθηκεύεται σε αμφορείς αρχαιοελληνικού τύπου και βυθίζεται στο νερό για ένα με δύο χρόνια. Η μοναδική αυτή διαδικασία ωρίμανσης, σύμφωνα με το Lonely Planet, δίνει στο κρασί ένα χαρακτηριστικό άρωμα πεύκου. Τα δοχεία σφραγίζονται όχι μόνο με φελλό αλλά και με δύο στρώσεις καουτσούκ που εμποδίζουν το θαλασσινό νερό να εισβάλει στο εσωτερικό – και το κρασί να διαρρεύσει στο βυθό. Στη συνέχεια οι αμφορείς τοποθετούνται σε κλουβιά, τα οποία κλειδώνονται για να αποθαρρύνουν τους επίδοξους… υποβρύχιους κλέφτες.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Edivo Vina, η ιδέα της ωρίμανσης του οίνου στο νερό γεννήθηκε από την πεποίθηση ότι «η θάλασσα προσφέρει φυσική δροσιά σε ιδανικές συνθήκες ενώ η απόλυτη ησυχία του βυθού βελτιώνει την ποιότητα του κρασιού».

Αλλά ακόμα και αν δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα να φορέσεις καταδυτικό εξοπλισμό και να επισκεφτείς το οινοποιείο, μπορείς πάντα να αγοράσεις μία από τις φιάλες του, που ανασύρονται μετά από περίπου 700 μέρες καλυμμένες με κοράλλια, όστρακα και άλλους σχηματισμούς του βυθού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top