Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.

Πλέον όμως αυτή η χώρα διαθέτει ένα ακόμη αξιοθέατο, must-see για τους λάτρεις της γευσιγνωσίας αλλά και των καταδύσεων: το Edivo Vina, σε απόσταση μίας περίπου ώρας από το Dubrovnik, στην πόλη Drace, είναι το πρώτο υποθαλάσσιο οινοποιείο της χώρας που είναι επισκέψιμο. Σου δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να γευτείς το κρασί του, αλλά και να συμμετάσχεις σε οργανωμένες καταδύσεις που σε ξεναγούν στο εσωτερικό του αλλά και σε ένα γειτονικό ναυάγιο στον Κόλπο Mali Ston. Μεταφέρει, έτσι, την εμπειρία της γευσιγνωσίας κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο.

Το κρασί του Edivo Vina ωριμάζει πάνω από το έδαφος για τρεις μήνες και κατόπιν αποθηκεύεται σε αμφορείς αρχαιοελληνικού τύπου και βυθίζεται στο νερό για ένα με δύο χρόνια. Η μοναδική αυτή διαδικασία ωρίμανσης, σύμφωνα με το Lonely Planet, δίνει στο κρασί ένα χαρακτηριστικό άρωμα πεύκου. Τα δοχεία σφραγίζονται όχι μόνο με φελλό αλλά και με δύο στρώσεις καουτσούκ που εμποδίζουν το θαλασσινό νερό να εισβάλει στο εσωτερικό – και το κρασί να διαρρεύσει στο βυθό. Στη συνέχεια οι αμφορείς τοποθετούνται σε κλουβιά, τα οποία κλειδώνονται για να αποθαρρύνουν τους επίδοξους… υποβρύχιους κλέφτες.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Edivo Vina, η ιδέα της ωρίμανσης του οίνου στο νερό γεννήθηκε από την πεποίθηση ότι «η θάλασσα προσφέρει φυσική δροσιά σε ιδανικές συνθήκες ενώ η απόλυτη ησυχία του βυθού βελτιώνει την ποιότητα του κρασιού».

Αλλά ακόμα και αν δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα να φορέσεις καταδυτικό εξοπλισμό και να επισκεφτείς το οινοποιείο, μπορείς πάντα να αγοράσεις μία από τις φιάλες του, που ανασύρονται μετά από περίπου 700 μέρες καλυμμένες με κοράλλια, όστρακα και άλλους σχηματισμούς του βυθού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top