Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος. Διαθέτει ένα απλό σπιτικό πέστο βασιλικού που μπαίνει στο τέλος για να προσθέσει ένα οικείο άρωμα εξοχής.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλάκια του γλυκού συν 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεχωριστά

½ φλιτζάνι καρότο ή κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε τέταρτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 ½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα

1 φλ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο

1 φλ. φασόλια

1/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα

1/3 φλιτζάνι ελαφρώς συσκευασμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

3/4 φλιτζάνι κρουτόν

soupd

EKTEΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις καρότο (ή πιπεριά) και το κοτόπουλο. Μαγειρεύεις, γυρίζοντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το κοτόπουλο αρχίσει να γίνεται καφέ, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις το ζωμό και τη μαντζουράνα. Φέρνεις σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί, περίπου 5 λεπτά.

Με μια κουτάλα με σχισμή, μεταφέρεις τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα καθαρό πιάτο για να κρυώσει. Προσθέτεις σπανάκι και φασόλια στην κατσαρόλα και βράζεις απαλά. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά για να συνδυάσεις τις γεύσεις.

Συνδυάζεις την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (κι ένα μικρό μπλέντερ είναι εντάξει). Επεξεργάζεσαι το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα, προσθέτοντας λίγο νερό και ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται.

Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιές. Ανακατεύεις το κοτόπουλο και το πέστο στην κατσαρόλα. Καρυκεύεις με πιπέρι. Αφήνεις μέχρι να ζεσταθούν. Γαρνίρεις με κρουτόν, αν το επιθυμείς.

 

 

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

Φτιάξε τη σος για τη σαλάτα του Καίσαρα σε 5 βήματα

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
Back To Top