Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία

Αυτά είναι τα 135 βραβευμένα εστιατόρια για το 2020 όπως τα αξιολόγησε η επιτροπή των FNL Best Restaurant Awards. Από αυτά τρία εστιατόρια κέρδισαν τρία αστέρια, σε 31 απονεμήθηκαν δύο αστέρια και σε 101 ένα αστέρι. Κανένα εστιατόριο δεν πέτυχε την ανώτατη βαθμολογία των τεσσάρων αστεριών. Τέλος, 31 εστιατόρια κέρδισαν για πρώτη φορά αστέρι, τα επτά από αυτά άνοιξαν μέσα στο 2019.

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (15)

Τρία Αστέρια
Σπονδή, Αθήνα
Squirrel, Danai Beach Resort And Villas, Χαλκιδική

Δύο Αστέρια
Bill & Coo Gastronomy Project, Μύκονος
CTC, Αθήνα
Elements, Canaves Oia Epitome Hotel, Σαντορίνη
Fresco, Sani Resort, Χαλκιδική
Lauda, Andronis Boutique Hotel, Σαντορίνη
Lycabettus Restaurant, Andronis Boutique Hotel, Σαντορίνη
Patio, The Margi Hotel, Αθήνα
Premiere, Athenaeum Intercontinental, Αθήνα
Santoro, Grace Hotel, Σαντορίνη
The Treehouse, Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική

Ένα Αστέρι
Alfredo`s, Regency Casino, Θεσσαλονίκη
Kamares by Spondi, Eagles Palace, Χαλκιδική
Water, Sani Resort, Χαλκιδική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (7)

Τρία Αστέρια
Etrusco, Κέρκυρα

Δύο Αστέρια
Aleria, Αθήνα
Botrini`s, Αθήνα
Hytra, Αθήνα
Selene, Σαντορίνη
Opson, Andronis Arcadia, Σαντορίνη NEW COMER
Varoulko Seaside, Αθήνα

Package-Fine-Dining-750x500

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (27)

Δύο Αστέρια
Kooc, Costa Navarino, Πελοπόννησος NEW ENTRY
Mikrasia, Katikies Myconos Hotel, Μύκονος
Ντομάτα, Sani Resort, Χαλκιδική
Salonica, Macedonia Palace Hotel, Θεσσαλονίκη
Sense, Athens Was Hotel, Αθήνα
Tudor Hall, King George Palace Hotel, Αθήνα

Ένα Αστέρι
Αθήρι, Αθήνα
Archipelagos, Archipelagos Hotel, Μύκονος NEW ENTRY
Artisanal, Αθήνα NEW ENTRY
Βασίλαινας, Αθήνα NEW ENTRY
Bubo Fine Dining, Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
Cuvée, Aqua Blu, Κως NEW ENTRY
De Paul, Σαντορίνη NEW COMER
Κοντοσώρος, Ξινό Νερό
Kool Life, Life Gallery Hotel, Αθήνα NEW ENTRY
Lady Finger, Andronikos Hotel, Μύκονος
Melia, Lesante Blu Hotel, Ζάκυνθος NEW ENTRY
M-Eating, Μύκονος
Petra, Canaves Oia Hotel, Σαντορίνη NEW ENTRY
Pomo D`Oro, Κέρκυρα
Reeza, Rocabella Hotel, Μύκονος
Salvia, Aristi Mountain Resort, Ζαγοροχώρια
Sea Sense, Φολέγανδρος NEW ENTRY
Throubi, Andronis Concept Hotel, Σαντορίνη
Selene Meze & Wine, Σαντορίνη
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
The White House, Κέρκυρα NEW ENTRY

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (13)

Ένα Αστέρι
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
Γιουβετσάκια, Αθήνα
Elies, Καρδαμύλη NEW ENTRY
Ο Θωμάς, Σκλήθρο
Κληματαριά (του Μπέλλου), Κέρκυρα
Στου Κώστα (Βασιλειάδη), Καλαμάτα NEW ENTRY
Μαγικές Κατσαρόλες, Αθήνα
Μεζέν, Βόλος
Μεζέν Salonica, Θεσσαλονίκη
Μπουκαδούρα, Χαλκιδική
Νόμπελος, Ζάκυνθος NEW ENTRY
Χάραμα, Νάουσα
Ωρομέδων, Κως NEW ENTRY

MODERN BISTRO (11)

Δύο Αστέρια
Vezene, Αθήνα

Ένα Αστέρι
Clochard, Θεσσαλονίκη
Cookoovaya, Αθήνα
Idol, Σαντορίνη
Malabar, The Margi Hotel, Αθήνα
Malconi’s, Αθήνα
Μανιτάρι, Θεσσαλονίκη
Scala Vinoteca, Αθήνα
Seven Food Sins, Αθήνα NEW ENTRY
Simul, Αθήνα NEW ENTRY
ΦΒΚ, Αθήνα NEW COMER

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ (11)

Ένα Αστέρι
Ambrosia, Hyatt Regency Hotel, Θεσσαλονίκη
Andromeda Restaurant, Χαλκιδική
Βενετσιάνικο Πηγάδι, Κέρκυρα
Eleonas by Fuga, Eagles Villas, Χαλκιδική
Επτά, Αθήνα NEW ENTRY
GB Roof Garden, Grande Bretagne Hotel, Αθήνα
Giacomo, Αθήνα
Juju, Divani Caravel Hotel, Αθήνα
Κλαδί Ελιάς, Μεσορόπη Καβάλας
Sterna, Kinsterna Hotel, Πελοπόννησος NEW ENTRY
Veritable, Αθήνα NEW COMER

Hotel-Karnerhof-Faaker-See-Kärnten-Gourmet-750x500

HIGH-END BEACH RESTAURANTS (4)

Δύο Αστέρια
Scorpios, Μύκονος

Ένα Αστέρι
Jackie O’, Μύκονος
Kensho Psarrou, Kensho Psarrou Hotel, Μύκονος
SantAnna, Μύκονος

FUSION & ETHNIC ΚΟΥΖΙΝΑ (14)

Δύο Αστέρια
Matsuhisa Athens, Αθήνα
Matsuhisa Mykonos, Belvedere Mykonos Hotel, Μύκονος
Mr. Pug, Μύκονος
Ovac, Cavo Tagoo Hotel, Μύκονος
Ovac, Cavo Tagoo Hotel, Σαντορίνη

Ένα Αστέρι
Alali Restaurant, Σαντορίνη NEW ENTRY
Birdman, Αθήνα
Freud Oriental, Αθήνα
Helios, Four Seasons Astir Palace, Αθήνα NEW COMER
NAOS, Σαντορίνη NEW ENTRY
Nikkei, Αθήνα
Nikkei, Μύκονος
Nolan, Αθήνα
Sushimou, Αθήνα

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ (9)

Ένα Αστέρι
Base Grill, Αθήνα
Beefbar Mykonos, Μύκονος
Βεργιώτικο, Βέροια
Dome Real Cuisine, Hotel Nikopolis, Θεσσαλονίκη
Drakoulis Dry & Raw Kolonaki
Drakoulis Dry & Raw Voula
Κρητικός, Αθήνα
Παλιά Αθήνα, Θεσσαλονίκη NEW ENTRY
Τηλέμαχος Art Grill, Αθήνα

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ (13)

Δύο Αστέρια
Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη
Τραβόλτα, Αθήνα

Ένα Αστέρι
Armyra by Papaioannou, Costa Navarino, Πελοπόννησος NEW ENTRY
Celebrities, Myconian Imperial, Μύκονος NEW ENTRY
Δίχτυα, Σαντορίνη
Δουράμπεης, Αθήνα
Ιθάκη, Αθήνα
Μαρίνα, Χαλκιδική
Μούργα, Θεσσαλονίκη
Παπαϊωάννου, Αθήνα
Toula’s, Κέρκυρα
Τριζόνι, Χαλκιδική
Το Ψαράκι, Σαντορίνη

STREET FOOD (11)

Ένα Αστέρι
Baba Ghanoush, Αθήνα
Burger Joint, Αθήνα
Dal Professore Pizza, Αθήνα NEW COMER
Falafel Abu Milad, Αθήνα NEW ENTRY
Feyrouz, Αθήνα
Granello, Αθήνα NEW COMER
Guarantee, Αθήνα
Hoocut, Αθήνα
Κώστας, Αθήνα
Mr. Pug’s Canteen, Αθήνα
Pizza Poselli, Θεσσαλονίκη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Γιάννης Μπουτάρης

MOST INFLUENTIAL CHEF
Σωτήρης Κοντιζάς

BEST PASTRY CHEF
Γιώργος Πλατινός

BEST WINE-LIST
Squirrel

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
Back To Top