Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Ένα κέηκ για να πάει το παιδί στο σχολείο, μια τούρτα για τα γενέθλια ενός φίλου, μερικά μπισκοτάκια για το καλό, ε, και κανένα brownie για τη φίλη που δεν ζει χωρίς σοκολάτα!

Όπως αποδεικνύει μια έρευνα που διαβάσαμε στην Huffington Post, το να φτιάχνεις γλυκά που προορίζονται για τρίτους είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια γλυκιά πράξη.

Οι ψυχολόγοι εξηγούν τα τεράστια οφέλη αυτής της συνήθειας:

1.Είναι ένας παραγωγικός τρόπος για να εκφραστείς και να μειώσεις το στρες:

Ακριβώς σαν να ασχολείσαι με τη ζωγραφική ή τη μουσική, ψήνοντας για τους άλλους απελευθερώνεται το στρες σου και εκφράζεσαι ελεύθερα. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η διαχείριση του στρες για να υπάρχει ισορροπία στη ζωή μας.

2.Αποτελεί μια δίοδο επικοινωνίας:
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. μιας απώλειας ή όταν θέλεις να πεις «συγνώμη» ή «ευχαριστώ» αλλά δεν σου βγαίνουν εύκολα οι λέξεις, το να προσφέρεις κάτι που έφτιαξες μπορεί να γίνει ο ιδανικός τρόπος συμπαράστασης και επικοινωνίας. Εξάλλου, σε πολλές χώρες και διαφορετικές κουλτούρες το φαγητό είναι μια έκφραση αγάπης, και όταν συνδέεται με την επικοινωνία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα.

3.Είναι μια μορφή συνειδητότητας:
Καθώς πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο να μετράς τις ποσότητες και να ακολουθείς τα βήματα της συνταγής, έχεις όλη σου την προσοχή στραμμένη στη μυρωδιά και τη γεύση. Είσαι εκεί, παρών, και αυτή είναι μια πράξη συνειδητότητας, που έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στη μείωση του στρες.

4.Αποτελεί μια έκφραση αλτρουισμού:
Αν νιώθεις γεμάτος όταν φτιάχνεις κάτι στην κουζίνα σου, όταν το προσφέρεις αισθάνεσαι ακόμα πιο πλήρης, και αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο κοντά στους άλλους, σου δίνει ένα διαφορετικό νόημα στη ζωή. Δεν το κάνεις για να σε συμπαθήσουν ή να σε επιβραβεύσουν αλλά γιατί θέλεις να μοιραστείς.

Και όταν μοιράζεσαι, όλα έχουν άλλη γλύκα.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top