Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Ένα κέηκ για να πάει το παιδί στο σχολείο, μια τούρτα για τα γενέθλια ενός φίλου, μερικά μπισκοτάκια για το καλό, ε, και κανένα brownie για τη φίλη που δεν ζει χωρίς σοκολάτα!

Όπως αποδεικνύει μια έρευνα που διαβάσαμε στην Huffington Post, το να φτιάχνεις γλυκά που προορίζονται για τρίτους είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια γλυκιά πράξη.

Οι ψυχολόγοι εξηγούν τα τεράστια οφέλη αυτής της συνήθειας:

1.Είναι ένας παραγωγικός τρόπος για να εκφραστείς και να μειώσεις το στρες:

Ακριβώς σαν να ασχολείσαι με τη ζωγραφική ή τη μουσική, ψήνοντας για τους άλλους απελευθερώνεται το στρες σου και εκφράζεσαι ελεύθερα. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η διαχείριση του στρες για να υπάρχει ισορροπία στη ζωή μας.

2.Αποτελεί μια δίοδο επικοινωνίας:
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. μιας απώλειας ή όταν θέλεις να πεις «συγνώμη» ή «ευχαριστώ» αλλά δεν σου βγαίνουν εύκολα οι λέξεις, το να προσφέρεις κάτι που έφτιαξες μπορεί να γίνει ο ιδανικός τρόπος συμπαράστασης και επικοινωνίας. Εξάλλου, σε πολλές χώρες και διαφορετικές κουλτούρες το φαγητό είναι μια έκφραση αγάπης, και όταν συνδέεται με την επικοινωνία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα.

3.Είναι μια μορφή συνειδητότητας:
Καθώς πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο να μετράς τις ποσότητες και να ακολουθείς τα βήματα της συνταγής, έχεις όλη σου την προσοχή στραμμένη στη μυρωδιά και τη γεύση. Είσαι εκεί, παρών, και αυτή είναι μια πράξη συνειδητότητας, που έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στη μείωση του στρες.

4.Αποτελεί μια έκφραση αλτρουισμού:
Αν νιώθεις γεμάτος όταν φτιάχνεις κάτι στην κουζίνα σου, όταν το προσφέρεις αισθάνεσαι ακόμα πιο πλήρης, και αυτό σε κάνει να νιώθεις πιο κοντά στους άλλους, σου δίνει ένα διαφορετικό νόημα στη ζωή. Δεν το κάνεις για να σε συμπαθήσουν ή να σε επιβραβεύσουν αλλά γιατί θέλεις να μοιραστείς.

Και όταν μοιράζεσαι, όλα έχουν άλλη γλύκα.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
Back To Top