Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή είναι…

Για το περιβάλλον: ένα γυάλινο τάπερ
Το γυαλί ανακυκλώνεται 100%, σε αντίθεση, δυστυχώς, με πολλά πλαστικά που καταλήγουν είτε σε χωματερές είτε στη θάλασσα, επιβαρύνοντας για αιώνες το οικοσύστημα. Εκτός αν επιλέξεις ένα τάπερ από ανακυκλωμένο/ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Για την υγεία σου: ένα γυάλινο τάπερ
Ακόμα και αν βεβαιωθείς ότι το πλαστικό σου τάπερ είναι απαλλαγμένο από BPA, υπάρχουν διάφορα αμφιλεγόμενα χημικά με τοξική δράση και επίδραση στο ορμονικό μας σύστημα. Το γυαλί είναι μη πορώδες (άρα και μη απορροφητικό) και εκτίθεται με ασφάλεια σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς τον κίνδυνο να λιώσει ή έστω να αλλοιωθεί.

Για να παίρνεις φαγητό στη δουλειά: ένα πλαστικό τάπερ
Είναι αναμφίβολα η πιο πρακτική λύση, γιατί δεν κινδυνεύει να σπάσει και είναι ελαφρύτερο από ένα γυάλινο.

Για να δίνεις κολατσιό στα παιδιά: ένα πλαστικό τάπερ
Για τους παραπάνω λόγους.

Για να αποθηκεύσεις φαγητό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν ανησυχείς μήπως παρουσιάσει αλλοιώσεις όταν εκτίθεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για λόγους αισθητικής: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν αλλοιώνεται το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου και δεν απορροφά λεκέδες ούτε άσχημες μυρωδιές.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
Back To Top