Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή είναι…

Για το περιβάλλον: ένα γυάλινο τάπερ
Το γυαλί ανακυκλώνεται 100%, σε αντίθεση, δυστυχώς, με πολλά πλαστικά που καταλήγουν είτε σε χωματερές είτε στη θάλασσα, επιβαρύνοντας για αιώνες το οικοσύστημα. Εκτός αν επιλέξεις ένα τάπερ από ανακυκλωμένο/ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Για την υγεία σου: ένα γυάλινο τάπερ
Ακόμα και αν βεβαιωθείς ότι το πλαστικό σου τάπερ είναι απαλλαγμένο από BPA, υπάρχουν διάφορα αμφιλεγόμενα χημικά με τοξική δράση και επίδραση στο ορμονικό μας σύστημα. Το γυαλί είναι μη πορώδες (άρα και μη απορροφητικό) και εκτίθεται με ασφάλεια σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς τον κίνδυνο να λιώσει ή έστω να αλλοιωθεί.

Για να παίρνεις φαγητό στη δουλειά: ένα πλαστικό τάπερ
Είναι αναμφίβολα η πιο πρακτική λύση, γιατί δεν κινδυνεύει να σπάσει και είναι ελαφρύτερο από ένα γυάλινο.

Για να δίνεις κολατσιό στα παιδιά: ένα πλαστικό τάπερ
Για τους παραπάνω λόγους.

Για να αποθηκεύσεις φαγητό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν ανησυχείς μήπως παρουσιάσει αλλοιώσεις όταν εκτίθεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για λόγους αισθητικής: ένα γυάλινο τάπερ
Δεν αλλοιώνεται το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου και δεν απορροφά λεκέδες ούτε άσχημες μυρωδιές.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
empty alt

Wraps με μαρούλι – η απόλυτη ανατροπή!

Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά

Back To Top