Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα. Όμως τίποτα. Ένας καλός ύπνος, είναι εύκολος στη θεωρία αλλά δύσκολος στην πράξη – αυτό το ξέρετε πολύ καλά πια! Αν τίποτα από αυτά δεν είχε αποτέλεσμα, τότε το ψυγείο και γενικά η κουζίνα πάντα κρύβουν τη λύση. Ιδού λοιπόν τρία σνακ που υπόσχονται να σας βάλουν για ύπνο και να σας αποκοιμίσουν το συντομότερο.

1.Μπανάνες

Καταναλώνεται ωμή, τηγανιτή, ψητή ή αποξηραμένη σε στρογγυλές επίπεδες φέτες… Όπως και να τις δοκιμάσετε, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες A,B,E,C καθώς και σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο). Το φρούτο περιέχει κάλιο, και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6-   Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της μελατονίνης, ή αλλιώς της ορμόνης του ύπνου που βοηθά στη ρύθμιση, τι άλλο, του ύπνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Η μπανάνα είναι επίσης τροφή πλούσια και σε ποτάσιο, που λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, δηλαδή ετοιμάζει το σώμα για ύπνο…

2. Βυσσινάδα  

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, και δε σας αρέσουν τα κεράσια, δοκιμάστε κάτι άλλο, τα βύσσινα.  Τα κεράσια –όπως και τα συγγενικά τους βύσσινα-, αποτελούν μια μοναδική πηγή μελατονίνης, μια ορμόνη που παράγει τη νύχτα η επίφυση του εγκεφάλου και την απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να αισθανόμαστε υπνηλία.

3. Μαρούλι

Το μαρούλι στο πιάτο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα και κυρίως αποτελεσματικά. Περιέχει λακτουλόζη, μια ουσία που ενισχύει τη διάθεση για ύπνο, ανακουφίζει από τον πόνο και προωθεί την χαλάρωση.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top