Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα. Όμως τίποτα. Ένας καλός ύπνος, είναι εύκολος στη θεωρία αλλά δύσκολος στην πράξη – αυτό το ξέρετε πολύ καλά πια! Αν τίποτα από αυτά δεν είχε αποτέλεσμα, τότε το ψυγείο και γενικά η κουζίνα πάντα κρύβουν τη λύση. Ιδού λοιπόν τρία σνακ που υπόσχονται να σας βάλουν για ύπνο και να σας αποκοιμίσουν το συντομότερο.

1.Μπανάνες

Καταναλώνεται ωμή, τηγανιτή, ψητή ή αποξηραμένη σε στρογγυλές επίπεδες φέτες… Όπως και να τις δοκιμάσετε, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες A,B,E,C καθώς και σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο). Το φρούτο περιέχει κάλιο, και είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6-   Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της μελατονίνης, ή αλλιώς της ορμόνης του ύπνου που βοηθά στη ρύθμιση, τι άλλο, του ύπνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Η μπανάνα είναι επίσης τροφή πλούσια και σε ποτάσιο, που λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό, δηλαδή ετοιμάζει το σώμα για ύπνο…

2. Βυσσινάδα  

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, και δε σας αρέσουν τα κεράσια, δοκιμάστε κάτι άλλο, τα βύσσινα.  Τα κεράσια –όπως και τα συγγενικά τους βύσσινα-, αποτελούν μια μοναδική πηγή μελατονίνης, μια ορμόνη που παράγει τη νύχτα η επίφυση του εγκεφάλου και την απελευθερώνει στο αίμα, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να αισθανόμαστε υπνηλία.

3. Μαρούλι

Το μαρούλι στο πιάτο σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα και κυρίως αποτελεσματικά. Περιέχει λακτουλόζη, μια ουσία που ενισχύει τη διάθεση για ύπνο, ανακουφίζει από τον πόνο και προωθεί την χαλάρωση.

empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top