Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο. Αυτή η εκδοχή σερβιρίσματος που κόβεις τις ντομάτες σε βαθιές σχισμές, αναδεικνύει και εμφανισιακά και γευστικά την κλασική αυτή ιταλική συνταγή. Ιδανικό για πικνίκ, θερινά πάρτι στη βεράντα – ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας χορτάσει απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κατά προτίμηση bocconcini), κομμένη σε μικρούς κύκλους

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο – αποξηραμένα)

1 κουτ. θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 ντομάτες μακρόστενες

6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα

Μπαλσάμικο

capr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδυάστε μοτσαρέλα, ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε για γεύση με πιπέρι και μαρινάρετε ενώ προετοιμάζετε τις ντομάτες.

Κόψτε κάθε ντομάτα σταυρωτά, σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος.

Τοποθετήστε τις κομμένες ντομάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Εισάγετε μαριναρισμένες φέτες τυριού και κομμάτια σχισμένου βασιλικού σε κάθε σχισμή.

περιχύστε τις ντομάτες με μπαλσάμικο πριν τις σερβίρετε.

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
Back To Top