Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο. Αυτή η εκδοχή σερβιρίσματος που κόβεις τις ντομάτες σε βαθιές σχισμές, αναδεικνύει και εμφανισιακά και γευστικά την κλασική αυτή ιταλική συνταγή. Ιδανικό για πικνίκ, θερινά πάρτι στη βεράντα – ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα σας χορτάσει απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κατά προτίμηση bocconcini), κομμένη σε μικρούς κύκλους

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο – αποξηραμένα)

1 κουτ. θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 ντομάτες μακρόστενες

6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα

Μπαλσάμικο

capr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συνδυάστε μοτσαρέλα, ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε για γεύση με πιπέρι και μαρινάρετε ενώ προετοιμάζετε τις ντομάτες.

Κόψτε κάθε ντομάτα σταυρωτά, σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος.

Τοποθετήστε τις κομμένες ντομάτες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Εισάγετε μαριναρισμένες φέτες τυριού και κομμάτια σχισμένου βασιλικού σε κάθε σχισμή.

περιχύστε τις ντομάτες με μπαλσάμικο πριν τις σερβίρετε.

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top