Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου

Ε ναι την άνοιξη, η εμμονή μας με τα ζυμαρικά primavera επανέρχεται δυναμικά. Αυτή η εκδοχή ελαφρύνει την κλασική συνταγή, αντικαθιστώντας την παχιά κρέμα με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ζυμαρικών γεμάτο λαχανικά με μια σάλτσα που είναι τόσο κρεμώδης όσο η αρχική. Σερβίρετε το ως ανοιξιάτικο δείπνο για να καλωσορίσετε τον ζεστό καιρό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε το για να την απολαύσετε όλο το χρόνο.

Πήγαμε με φιογκάκια εδώ, αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να τα αλλάξετε με noodle, ή να δοκιμάσετε με παπαρδέλες ή πένες. Επιλέξαμε με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σπαράγγια και ντομάτες σε αυτή τη συνταγή, αλλά μη διστάσετε να αλλάξετε τα λαχανικά για αυτό που προτιμάτε ή έχετε στη διάθεσή σας. Ακριβώς όπως με τα ζυμαρικά και οι επιλογές των λαχανικών εδώ είναι άπειρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

563

Συστατικά

αλάτι

340 gr παπιγιόν ζυμαρικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

230 gr μανιτάρια σε φέτες

1 1/2 φλ. σπαράγγια, κοτσάνια κομμένα και κομμένα στα τέσσερα

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μισά φεγγάρια

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

150 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, μαλακό

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για γαρνίρισμα

Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά, και επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 6 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέστε το τυρί κρέμα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να σπάσουν, στη συνέχεια περιχύστε το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα φιογκάκια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top