Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου

Ε ναι την άνοιξη, η εμμονή μας με τα ζυμαρικά primavera επανέρχεται δυναμικά. Αυτή η εκδοχή ελαφρύνει την κλασική συνταγή, αντικαθιστώντας την παχιά κρέμα με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο ζυμαρικών γεμάτο λαχανικά με μια σάλτσα που είναι τόσο κρεμώδης όσο η αρχική. Σερβίρετε το ως ανοιξιάτικο δείπνο για να καλωσορίσετε τον ζεστό καιρό και, στη συνέχεια, προσαρμόστε το για να την απολαύσετε όλο το χρόνο.

Πήγαμε με φιογκάκια εδώ, αλλά αν προτιμάτε μπορείτε να τα αλλάξετε με noodle, ή να δοκιμάσετε με παπαρδέλες ή πένες. Επιλέξαμε με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σπαράγγια και ντομάτες σε αυτή τη συνταγή, αλλά μη διστάσετε να αλλάξετε τα λαχανικά για αυτό που προτιμάτε ή έχετε στη διάθεσή σας. Ακριβώς όπως με τα ζυμαρικά και οι επιλογές των λαχανικών εδώ είναι άπειρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

563

Συστατικά

αλάτι

340 gr παπιγιόν ζυμαρικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

230 gr μανιτάρια σε φέτες

1 1/2 φλ. σπαράγγια, κοτσάνια κομμένα και κομμένα στα τέσσερα

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μισά φεγγάρια

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

150 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, μαλακό

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για γαρνίρισμα

Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά, και επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 6 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέστε το τυρί κρέμα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να σπάσουν, στη συνέχεια περιχύστε το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα φιογκάκια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Ώρα να φτιάξεις μπισκότα από gingerbread

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο στολίδι τρώγεται απολαυστικότατα! Το αν σας αρέσει ή όχι το gingerbread είναι κάπως άσχετο.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!
Back To Top