Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον Elliott Grover, ο εκτελεστικός σεφ της τοποθεσίας στο Λονδίνο του εμβληματικού ψητοπωλείου Puck, Cut. Μαζί με ένα βρετανικής έμπνευσης μενού με χωνάκια fish-and-chips, κοτόπιτα με μαύρη τρούφα και sherry trifle, οι παρευρισκόμενοι στο Governor's Ball θα απολαύσουν επίσης ποτήρια Golden Nights, το φετινό επίσημο κοκτέιλ των Όσκαρ που δημιουργήθηκε από το γαστρονομικό δίδυμο.

 Μπορεί να υπάρχουν μερικά συστατικά που δεν αναγνωρίζετε στο κοκτέιλ Golden Nights, αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αρκετά με ένα Old Cuban που μπορείτε να το ξαναδημιουργήσετε πολύ εύκολα. Ενώ ένα Old Cuban φτιάχνεται με παλαιωμένο ρούμι, το κοκτέιλ Golden Nights χρησιμοποιεί Cachaça, ένα βραζιλιάνικο ποτό που μπορείτε να αντικαταστήσετε με λευκό ρούμι. Χρησιμοποιεί επίσης κάτι που ονομάζεται oleo-saccharum αντί για απλό σιρόπι, αν και και τα δύο είναι εξίσου σιροπιαστά και αρκετά απλά στην παρασκευή τους, αφού το oleo-saccharum είναι απλώς έλαιο εσπεριδοειδών και ζάχαρη. Εκτός από αυτές τις μικρές διαφορές και την προσθήκη σέρι και φύλλων χρυσού, και τα δύο κοκτέιλ περιέχουν μέντα, χυμό λάιμ, bitters και σαμπάνια.

Μπορεί να υποθέσετε ότι η Cachaça είναι ο πρωταγωνιστής του κοκτέιλ The Golden Nights, αλλά στην πραγματικότητα θα θέλετε να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή στη σαμπάνια, λέει ο επαγγελματίας mixology Jessie-Sierra Ross, που τρέχει Straight to the Hips, Baby. Συνιστά να κρυώνετε τη σαμπάνια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντάς την στο κοκτέιλ ως τελευταίο συστατικό και ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι κοκτέιλ. «Η σαμπάνια έχει να κάνει με τις φυσαλίδες! Ανακατεύοντας απαλά, θα διατηρήσουμε το αφρό», εξηγεί η Ross. Όσο για το φύλλο χρυσού, μη διστάσετε να το αποκλείσετε εάν είναι εκτός του εύρους τιμών σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε το ποτό σας να μοιάζει πολύ φανταχτερό, η Ross συνιστά να το γαρνίρετε με άνθη ιβίσκου, φρέσκα φύλλα μέντας σε ένα χρυσό μπαστούνι κοκτέιλ ή ένα χείλος με αφρώδη ακατέργαστη ζάχαρη.

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία, απολαύστε το κοκτέιλ σας Golden Nights όπως κάνουν οι σταρ και συνδυάστε το με fish and chips ή πίτα με κοτόπουλο ή απλά πιείτε το ενώ παρακολουθείτε τη βραδιά των Όσκαρ να ξεδιπλώνεται στην τηλεόρασή σας ή σε επανάληψη. Είτε αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το βιολογικό Cachaça με το λευκό ρούμι είτε να κάνετε τα πάντα με τα φύλλα χρυσού και το σπιτικό ελαιοσάκχαρο, αυτό το κοκτέιλ είναι βέβαιο ότι θα έχει γεύση Όσκαρ. Δείτε όλα τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας.

goldennightcocktail

Κοκτέιλ Χρυσές Νύχτες

Εμπνευσμένο από τη συνταγή των Wolfgang Puck & Elliott Grover

Πώς να φτιάξετε το κοκτέιλ των Όσκαρ 2023: Χρυσές Νύχτες

Απόδοση: 1 μερίδα

Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 ολόκληρα φύλλα μέντας

30 ml ελαιοσάκχαρο

20 ml χυμός λάιμ

45 ml Cachaça ή λευκό ρούμι

1/4 κουταλάκι του γλυκού bitters

30 ml fino sherry

30 ml brut σαμπάνια

Φύλλα χρυσού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας με το ελαιοσάκχαρο και το χυμό λάιμ.

Προσθέστε την Cachaça, τα bitters, το sherry και τον πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσουν καλά.

Σουρώνετε σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια ρίχνουμε σαμπάνια.

Γαρνίρετε με φύλλο χρυσού αν το έχετε.

Στην υγειά σας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορείτε να αγοράσετε ελαιοσάκχαρο ή να το φτιάξετε από την αρχή συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι φλούδες εσπεριδοειδών με 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη και αφήνοντάς το να καθίσει όλη τη νύχτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.

empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top