Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον Elliott Grover, ο εκτελεστικός σεφ της τοποθεσίας στο Λονδίνο του εμβληματικού ψητοπωλείου Puck, Cut. Μαζί με ένα βρετανικής έμπνευσης μενού με χωνάκια fish-and-chips, κοτόπιτα με μαύρη τρούφα και sherry trifle, οι παρευρισκόμενοι στο Governor's Ball θα απολαύσουν επίσης ποτήρια Golden Nights, το φετινό επίσημο κοκτέιλ των Όσκαρ που δημιουργήθηκε από το γαστρονομικό δίδυμο.

 Μπορεί να υπάρχουν μερικά συστατικά που δεν αναγνωρίζετε στο κοκτέιλ Golden Nights, αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αρκετά με ένα Old Cuban που μπορείτε να το ξαναδημιουργήσετε πολύ εύκολα. Ενώ ένα Old Cuban φτιάχνεται με παλαιωμένο ρούμι, το κοκτέιλ Golden Nights χρησιμοποιεί Cachaça, ένα βραζιλιάνικο ποτό που μπορείτε να αντικαταστήσετε με λευκό ρούμι. Χρησιμοποιεί επίσης κάτι που ονομάζεται oleo-saccharum αντί για απλό σιρόπι, αν και και τα δύο είναι εξίσου σιροπιαστά και αρκετά απλά στην παρασκευή τους, αφού το oleo-saccharum είναι απλώς έλαιο εσπεριδοειδών και ζάχαρη. Εκτός από αυτές τις μικρές διαφορές και την προσθήκη σέρι και φύλλων χρυσού, και τα δύο κοκτέιλ περιέχουν μέντα, χυμό λάιμ, bitters και σαμπάνια.

Μπορεί να υποθέσετε ότι η Cachaça είναι ο πρωταγωνιστής του κοκτέιλ The Golden Nights, αλλά στην πραγματικότητα θα θέλετε να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή στη σαμπάνια, λέει ο επαγγελματίας mixology Jessie-Sierra Ross, που τρέχει Straight to the Hips, Baby. Συνιστά να κρυώνετε τη σαμπάνια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντάς την στο κοκτέιλ ως τελευταίο συστατικό και ανακατεύοντάς την με ένα κουτάλι κοκτέιλ. «Η σαμπάνια έχει να κάνει με τις φυσαλίδες! Ανακατεύοντας απαλά, θα διατηρήσουμε το αφρό», εξηγεί η Ross. Όσο για το φύλλο χρυσού, μη διστάσετε να το αποκλείσετε εάν είναι εκτός του εύρους τιμών σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε το ποτό σας να μοιάζει πολύ φανταχτερό, η Ross συνιστά να το γαρνίρετε με άνθη ιβίσκου, φρέσκα φύλλα μέντας σε ένα χρυσό μπαστούνι κοκτέιλ ή ένα χείλος με αφρώδη ακατέργαστη ζάχαρη.

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία, απολαύστε το κοκτέιλ σας Golden Nights όπως κάνουν οι σταρ και συνδυάστε το με fish and chips ή πίτα με κοτόπουλο ή απλά πιείτε το ενώ παρακολουθείτε τη βραδιά των Όσκαρ να ξεδιπλώνεται στην τηλεόρασή σας ή σε επανάληψη. Είτε αποφασίσετε να αντικαταστήσετε το βιολογικό Cachaça με το λευκό ρούμι είτε να κάνετε τα πάντα με τα φύλλα χρυσού και το σπιτικό ελαιοσάκχαρο, αυτό το κοκτέιλ είναι βέβαιο ότι θα έχει γεύση Όσκαρ. Δείτε όλα τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να το φτιάξετε μόνοι σας.

goldennightcocktail

Κοκτέιλ Χρυσές Νύχτες

Εμπνευσμένο από τη συνταγή των Wolfgang Puck & Elliott Grover

Πώς να φτιάξετε το κοκτέιλ των Όσκαρ 2023: Χρυσές Νύχτες

Απόδοση: 1 μερίδα

Συνολικός χρόνος: 5 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 ολόκληρα φύλλα μέντας

30 ml ελαιοσάκχαρο

20 ml χυμός λάιμ

45 ml Cachaça ή λευκό ρούμι

1/4 κουταλάκι του γλυκού bitters

30 ml fino sherry

30 ml brut σαμπάνια

Φύλλα χρυσού για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας με το ελαιοσάκχαρο και το χυμό λάιμ.

Προσθέστε την Cachaça, τα bitters, το sherry και τον πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσουν καλά.

Σουρώνετε σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια ρίχνουμε σαμπάνια.

Γαρνίρετε με φύλλο χρυσού αν το έχετε.

Στην υγειά σας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορείτε να αγοράσετε ελαιοσάκχαρο ή να το φτιάξετε από την αρχή συνδυάζοντας 1 φλιτζάνι φλούδες εσπεριδοειδών με 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη και αφήνοντάς το να καθίσει όλη τη νύχτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.

empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
Back To Top