Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση

Η σαλάτα ζυμαρικών είναι μια βασική επιλογή στην οποία μας αρέσει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά κατά τους ζεστούς μήνες. Έχουμε πολλές αγαπημένες παραλλαγές αυτού του βασικού συνοδευτικού, αλλά αυτή η ιταλικής έμπνευσης συνταγή είναι η εγγυημένη επιλογή μας όταν θέλουμε ένα συνοδευτικό ή ένα απολαυστικό χορταστικό πιάτο. Φτιάξτε το όπως είναι για μια αναζωογονητική, γεμάτη γεύση προσθήκη στο γεύμα σας ή ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να μάθετε πώς να το κάνετε εντελώς δικό σας. Αν ψάχνετε για μια συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών που δεν θα σας απογοητεύσει, διαβάστε για όλες τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να φτιάξετε την καλύτερη εκδοχή της:

Τα καλύτερα ζυμαρικά για σαλάτα ζυμαρικών:

Μια καλή σαλάτα ζυμαρικών είναι τόσο καλή όσο τα ζυμαρικά σας. Χρησιμοποιήσαμε fusilli σε αυτή τη συνταγή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα σας ελεύθερα. Συνιστούμε χορταστικά σχήματα ζυμαρικών όπως πένες ή φαρφάλες, καθώς όχι μόνο θα κρατηθούν καλά στη σαλάτα σας, αλλά θα έχουν όλες τις γωνίες και τις καμπύλες για να πιάσουν το νόστιμο dressing σας.

Μερικές συμβουλές όταν φτιάχνετε τα ζυμαρικά σας: Μην τα παραβράσετε και αποφύγετε το ξέβγαλμα. Ψάχνετε για al dente, οπότε ξεκινήστε να δοκιμάζετε από νωρίς στη διαδικασία μαγειρέματος για να αποφύγετε τα υπερβολικά ψημένα, πολτοποιημένα ζυμαρικά και μην φοβάστε να τα στραγγίσετε νωρίς. Αφού στραγγίσουν τα ζυμαρικά σας, διατηρούν μια ελαφριά επικάλυψη αμύλου - σκεφτείτε το ως την κόλλα που κολλάει το dressing σας στα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Θέλετε τα ζυμαρικά και το ντρέσινγκ σας να είναι αδιαχώριστα, οπότε μην ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας για να διατηρήσετε αυτή την αμυλώδη επικάλυψη.

Τα mix-ins.

Με τη σαλάτα ζυμαρικών, το κλειδί είναι η καλή ποικιλία υφής, γεύσης και χρώματος. Αναζητούμε έναν συνδυασμό υλικών με αντιθέσεις σε αυτό το πιάτο, γι' αυτό συνιστούμε να συμπεριλάβετε μείγματα που να ικανοποιούν αυτά τα βασικά στοιχεία: κρεμώδες, τραγανό/φρέσκο, αλμυρό και χορταστικό. Για να πετύχουμε την τέλεια ισορροπία μας σε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών, χρησιμοποιήσαμε κομμένες μπάλες μοτσαρέλας, ντοματίνια, καρδιές αγκινάρας, μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και σαλάμι. Ακολουθώντας τις τέσσερις απαιτήσεις, μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα δικά σας αγαπημένα υλικά για να δημιουργήσετε την ιδανική σας σαλάτα!

Το εύκολο dressing.

Το dressing εδώ πραγματικά τα δένει όλα. Ακριβώς όπως τα mix-ins, αναζητάτε ισορροπία. Το dressing σας πρέπει να είναι λαμπερό αλλά όχι στυπτικό, γεμάτο σώμα αλλά όχι λιπαρό, γευστικό αλλά όχι υπερβολικό και τέλεια καρυκευμένο. Τα καλά νέα είναι να επιτύχετε αυτή την ισορροπία, το μόνο που χρειάζεστε είναι οι γευστικοί σας κάλυκες! Να με τι θα ξεκινούσαμε: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι από κόκκινο κρασί, σκόρδο, ιταλικά καρυκεύματα, φρέσκος μαϊντανός και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Και πάλι—μπορείτε να το αλλάξετε εντελώς ανάλογα με τα γούστα σας, αλλά διαπιστώνουμε ότι αυτός ο συνδυασμός δεν είναι μόνο τόσο εύκολος στην παρασκευή του, αλλά δένει ολόκληρη τη σαλάτα χωρίς να αποσπά την προσοχή από τα γευστικά σας μείγματα.

Μπορώ να φτιάξω σαλάτα ζυμαρικών νωρίτερα;

Απολύτως! Μπορείτε να φτιάξετε τα ζυμαρικά σας και να ρίξετε όλα τα υλικά σας μαζί —πλην του ντρέσινγκ— και να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο την προηγούμενη μέρα. Ανακατέψτε το dressing σας και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας, στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε.

Αποθήκευση.

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Αποθηκεύστε τη μακαροναλάτα σας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2 έως 3 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 - 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 λεπτά

CAL/SERV:

613

Συστατικά

1 κιλό μαγειρεμένα ζυμαρικά fusilli

220 gr μπαλάκια μοτσαρέλα, κομμένα στη μέση

110 gr σαλάμι, τεμαχισμένο

1 φλ. καρδιές αγκινάρας, ψιλοκομμένες

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1/2 κουτ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

1/3 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.γ. καρυκεύματα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα, το σαλάμι, τις αγκινάρες, τις ντομάτες και τις ελιές.

Σε ένα βάζο ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι, τον μαϊντανό, τα ιταλικά καρυκεύματα και το κόκκινο πιπέρι. Κλείστε με ένα καπάκι και στη συνέχεια ανακινήστε για να συνδυαστούν. Καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα ζυμαρικών και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 8)

Θερμίδες: 459

Λίπος: 22 γρ

Κορεσμένο λίπος: 6 γρ

Ακόρεστα λίπη: 0 γρ

Χοληστερίνη: 38 mg

Νάτριο: 520 mg

Υδατάνθρακες: 44 γρ

Ίνα: 4 γρ

Ζάχαρη: 3 γρ

Πρωτεΐνη: 18 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο: 189 mg

Σίδερο: 2 mg

Κάλιο: 371 mg

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Ανανάς: ένα εξωτικό και πολύ ωφέλιμο φρούτο

  Σε αντίθεση με άλλους χυμούς φρούτων, ο χυμός ανανά είναι τόσο γλυκός μόνος του που συχνά δεν χρειάζεται να προστεθεί ζάχαρη.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
Back To Top