Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό. Βάλε τέλος στην αβεβαιότητα, ακολουθώντας τα παρακάτω tips για να απολαμβάνεις πάντα το καλύτερο καρπούζι!

1. Το σημάδι: το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι αυτά τα άσπρα σημάδια τα οποία είναι απολύτως φυσικά. Δημιουργούνται στο σημείο όπου το καρπούζι ακουμπά στη γη και θέλεις να έχουν χρώμα άσπρο-κίτρινο ή πορτοκαλο-κίτρινο (αν είναι μπορδοροδοκόκκινο μην το πάρεις)

2. Αγόρι ή κορίτσι; Ναι, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι τα καρπούζια χωρίζονται σε φύλα. Τα αγόρια είναι μακρόστενα και πιο «νερουλά», ενώ τα κορίτσια είναι πιο στρογγυλά, στρουμπουλά και γλυκά.

3. Η φλούδα: από τη φλούδα θα καταλάβεις πόσες φορές οι μέλισσες ακούμπησαν το φυτό. Όσα περισσότερα σημάδια έχει τόσες περισσότερες φορές έγινε επικονίαση, άρα το καρπούζι αυτό θα είναι πιο γλυκό!

watermelon2

4. Το μέγεθος: Διάλεξε ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους, όχι το πιο μεγάλο ή το πιο μικρό. Το μέγεθος μετράει στην περίπτωση του καρπουζιού.

5. Η «ουρά»: Από εδώ θα καταλάβεις πόσο ώριμο είναι. Η πράσινη ουρά υποδηλώνει ότι κόπηκε πρόωρα. Διάλεξε ένα που να έχει αποξηραμένη «ουρά» για καλύτερη γεύση.

Να ξέρεις ότι γενικά δεν πρέπει να κρίνεις από την εμφάνιση, εκτός αν πρόκειται για καρπούζια!!!

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top