Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό. Βάλε τέλος στην αβεβαιότητα, ακολουθώντας τα παρακάτω tips για να απολαμβάνεις πάντα το καλύτερο καρπούζι!

1. Το σημάδι: το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι αυτά τα άσπρα σημάδια τα οποία είναι απολύτως φυσικά. Δημιουργούνται στο σημείο όπου το καρπούζι ακουμπά στη γη και θέλεις να έχουν χρώμα άσπρο-κίτρινο ή πορτοκαλο-κίτρινο (αν είναι μπορδοροδοκόκκινο μην το πάρεις)

2. Αγόρι ή κορίτσι; Ναι, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι τα καρπούζια χωρίζονται σε φύλα. Τα αγόρια είναι μακρόστενα και πιο «νερουλά», ενώ τα κορίτσια είναι πιο στρογγυλά, στρουμπουλά και γλυκά.

3. Η φλούδα: από τη φλούδα θα καταλάβεις πόσες φορές οι μέλισσες ακούμπησαν το φυτό. Όσα περισσότερα σημάδια έχει τόσες περισσότερες φορές έγινε επικονίαση, άρα το καρπούζι αυτό θα είναι πιο γλυκό!

watermelon2

4. Το μέγεθος: Διάλεξε ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους, όχι το πιο μεγάλο ή το πιο μικρό. Το μέγεθος μετράει στην περίπτωση του καρπουζιού.

5. Η «ουρά»: Από εδώ θα καταλάβεις πόσο ώριμο είναι. Η πράσινη ουρά υποδηλώνει ότι κόπηκε πρόωρα. Διάλεξε ένα που να έχει αποξηραμένη «ουρά» για καλύτερη γεύση.

Να ξέρεις ότι γενικά δεν πρέπει να κρίνεις από την εμφάνιση, εκτός αν πρόκειται για καρπούζια!!!

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top