Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό. Βάλε τέλος στην αβεβαιότητα, ακολουθώντας τα παρακάτω tips για να απολαμβάνεις πάντα το καλύτερο καρπούζι!

1. Το σημάδι: το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι αυτά τα άσπρα σημάδια τα οποία είναι απολύτως φυσικά. Δημιουργούνται στο σημείο όπου το καρπούζι ακουμπά στη γη και θέλεις να έχουν χρώμα άσπρο-κίτρινο ή πορτοκαλο-κίτρινο (αν είναι μπορδοροδοκόκκινο μην το πάρεις)

2. Αγόρι ή κορίτσι; Ναι, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι τα καρπούζια χωρίζονται σε φύλα. Τα αγόρια είναι μακρόστενα και πιο «νερουλά», ενώ τα κορίτσια είναι πιο στρογγυλά, στρουμπουλά και γλυκά.

3. Η φλούδα: από τη φλούδα θα καταλάβεις πόσες φορές οι μέλισσες ακούμπησαν το φυτό. Όσα περισσότερα σημάδια έχει τόσες περισσότερες φορές έγινε επικονίαση, άρα το καρπούζι αυτό θα είναι πιο γλυκό!

watermelon2

4. Το μέγεθος: Διάλεξε ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους, όχι το πιο μεγάλο ή το πιο μικρό. Το μέγεθος μετράει στην περίπτωση του καρπουζιού.

5. Η «ουρά»: Από εδώ θα καταλάβεις πόσο ώριμο είναι. Η πράσινη ουρά υποδηλώνει ότι κόπηκε πρόωρα. Διάλεξε ένα που να έχει αποξηραμένη «ουρά» για καλύτερη γεύση.

Να ξέρεις ότι γενικά δεν πρέπει να κρίνεις από την εμφάνιση, εκτός αν πρόκειται για καρπούζια!!!

empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Back To Top