Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τα αρώματα δε από το φρέσκο θυμάρι και τον φρέσκο βασιλικό σε μεταφέρουν αμέσως σε καλοκαιρινές διακοπές σε κυκλαδίτικο νησί ή στην Ιταλία – και χωρίς να κινδυνεύεις από τίποτα…

Μπορείς να συνοδέψεις τη συνταγή αυτή με φρυγανισμένο ψωμί, μπρουσκέτες ή ποικιλία από κριτσίνια ή κράκερς και άφθονο παγωμένο λευκό κρασί ή prosecco!

Είναι μια επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων ή σε μια χαλαρή βραδιά και θα σε αναδείξει εύκολα σε σεφ υψηλών γευστικών διακρίσεων.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

tomatosk

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 μικρά αλεσμένα κρεμμύδια

2 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό ντοματίνια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

μπαγκέτα σε φέτες, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το θυμάρι και μαγειρεύεις μέχρι να δώσει το άρωμά του, 1 λεπτό ακόμη. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτεις τις ντομάτες και την κρέμα και αφήνεις να σιγοβράσουν. Ρίχνεις την παρμεζάνα  και την αφήνεις μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτεις και τη μοτσαρέλα. Αφήνεις στο τηγάνι μέχρι να γίνει χρυσό το τυρί και οι ντομάτες αρχίζουν να ψήνονται, 2 έως 3 λεπτά.

Γαρνίρεις με βασιλικό και σερβίρεις ζεστό με το ψωμί στο πλάι – για πιο τραγανό εφέ φρυγανίστε το ψωμί.

 

 

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Monkey bread – το πιο απίθανο πρωινό με το πιο απίθανο όνομα

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top