Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο

Αυτές οι κροκέτες θα αναδείξουν το κουνουπίδι με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Έχουμε συμπεριλάβει μια έκδοση στο φούρνο καθώς και μια έκδοση με φριτέζα αέρος παρακάτω—και τα δύο είναι υπέροχα, αλλά είμαστε ερωτευμένοι με το πόσο χρυσή γίνεται η συνταγή στη φριτέζα αέρος!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

272

Συστατικά

σπρέι μαγειρικής

4 φλ. μπουκίτσες κουνουπιδιού, στον ατμό (περίπου 1/2 μεγάλο κουνουπίδι)

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 φλ. τριμμένο τσένταρ

1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2/3 φλ. τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. κέτσαπ

2 κ.σ. Σριράτσα

Εκτέλεση

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάζετε το κουνουπίδι στον ατμό μέχρι να μαλάκωσει. Τοποθετήστε το βραστό κουνουπίδι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψτε το να στραγγίξει το νερό.

Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ με αυγό, τσένταρ, παρμεζάνα, φρυγανιά και σχοινόπρασο και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Παίρνετε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα και το τυλίγετε με τα χέρια μας σε τραγανό σχήμα. Τοποθετήστε το σε έτοιμο ταψί και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε την πικάντικη κέτσαπ: Συνδυάστε την κέτσαπ και τη Σριράτσα σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε να ενωθούν.

Σερβίρετε τις ζεστές κροκέτες κουνουπιδιού με πικάντικη κέτσαπ.

ΣΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Ετοιμάστε τις κροκέτες με τη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω, παραβλέποντας ό,τι αναφέρεται σε φούρνο και ταψί…  Δουλεύοντας σε παρτίδες, τακτοποιήστε σε ένα καλάθι της φριτέζας αέρος σε μία στρώση και μαγειρέψτε στους 190° για 10, μέχρι να ροδίσουν τα οι κροκέτες.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top