Ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ για τις βραδινές λιγούρες κι όχι μόνο

Αυτές οι κροκέτες θα αναδείξουν το κουνουπίδι με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Έχουμε συμπεριλάβει μια έκδοση στο φούρνο καθώς και μια έκδοση με φριτέζα αέρος παρακάτω—και τα δύο είναι υπέροχα, αλλά είμαστε ερωτευμένοι με το πόσο χρυσή γίνεται η συνταγή στη φριτέζα αέρος!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

272

Συστατικά

σπρέι μαγειρικής

4 φλ. μπουκίτσες κουνουπιδιού, στον ατμό (περίπου 1/2 μεγάλο κουνουπίδι)

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

1 φλ. τριμμένο τσένταρ

1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2/3 φλ. τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. κέτσαπ

2 κ.σ. Σριράτσα

Εκτέλεση

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάζετε το κουνουπίδι στον ατμό μέχρι να μαλάκωσει. Τοποθετήστε το βραστό κουνουπίδι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψτε το να στραγγίξει το νερό.

Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ με αυγό, τσένταρ, παρμεζάνα, φρυγανιά και σχοινόπρασο και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Παίρνετε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα και το τυλίγετε με τα χέρια μας σε τραγανό σχήμα. Τοποθετήστε το σε έτοιμο ταψί και ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε την πικάντικη κέτσαπ: Συνδυάστε την κέτσαπ και τη Σριράτσα σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε να ενωθούν.

Σερβίρετε τις ζεστές κροκέτες κουνουπιδιού με πικάντικη κέτσαπ.

ΣΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΑΕΡΟΣ

Ετοιμάστε τις κροκέτες με τη διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω, παραβλέποντας ό,τι αναφέρεται σε φούρνο και ταψί…  Δουλεύοντας σε παρτίδες, τακτοποιήστε σε ένα καλάθι της φριτέζας αέρος σε μία στρώση και μαγειρέψτε στους 190° για 10, μέχρι να ροδίσουν τα οι κροκέτες.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top