Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του. Αρκεί να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες:

1. Κατάψυξέ το σωστά. Προτού το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ τις σε ξεχωριστά σακουλάκια, ώστε κάθε φορά να αποψύχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι. Βάλε στην κατάψυξη ένα μεγάλο, ενιαίο κομμάτι ψωμί μόνο αν σκοπεύεις, μετά την απόψυξή του, να το καταναλώσεις μέσα σε μία με δύο μέρες ή να το χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή π.χ. για κιμά.

2. Μην το αφήσεις να ξεπαγώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θερμοκρασία δωματίου – ζέστανέ το. Η θερμότητα θα έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια αμύλου και νερού να διασπάσουν τους κρυστάλλους, ώστε να έχεις ξανά ένα μαλακό, έτοιμο προς κατανάλωση ψωμί. Και ένα επιπλέον μπόνους: θα εξοικονομήσεις χρόνο.

3. Αν ξεπαγώσεις μεμονωμένες φέτες… βάλε τις σε φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 15-25’’ ή στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 5’. Εναλλακτικά, αν θέλεις να τις φρυγανίσεις, χρησιμοποίησε μια τοστιέρα, προσθέτοντας 1-2’ στο συνήθη χρόνο ψησίματος.

4. Αν ξεπαγώσεις μία ολόκληρη φραντζόλα… μπορείς να την αποψύξεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30’.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.
Back To Top