Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του. Αρκεί να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες:

1. Κατάψυξέ το σωστά. Προτού το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, κόψε το σε φέτες και αποθήκευσέ τις σε ξεχωριστά σακουλάκια, ώστε κάθε φορά να αποψύχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι. Βάλε στην κατάψυξη ένα μεγάλο, ενιαίο κομμάτι ψωμί μόνο αν σκοπεύεις, μετά την απόψυξή του, να το καταναλώσεις μέσα σε μία με δύο μέρες ή να το χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή π.χ. για κιμά.

2. Μην το αφήσεις να ξεπαγώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, σε θερμοκρασία δωματίου – ζέστανέ το. Η θερμότητα θα έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια αμύλου και νερού να διασπάσουν τους κρυστάλλους, ώστε να έχεις ξανά ένα μαλακό, έτοιμο προς κατανάλωση ψωμί. Και ένα επιπλέον μπόνους: θα εξοικονομήσεις χρόνο.

3. Αν ξεπαγώσεις μεμονωμένες φέτες… βάλε τις σε φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση, για 15-25’’ ή στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 5’. Εναλλακτικά, αν θέλεις να τις φρυγανίσεις, χρησιμοποίησε μια τοστιέρα, προσθέτοντας 1-2’ στο συνήθη χρόνο ψησίματος.

4. Αν ξεπαγώσεις μία ολόκληρη φραντζόλα… μπορείς να την αποψύξεις στο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30’.

empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
Back To Top