Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!

 

Το πέστο του Ποπάι

Συστατικά

300 γρ. πλυμένο στεγνό baby σπανάκι

Λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός

300 γρ. κατίκι Δομοκού

Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μία κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

Μισό λεμόνι στυμμένο

Αλάτι και πιπέρι

bigstock-pesto-sauce-and-ingredients-ov-90928637-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Κάτι και να καίει

Συστατικά

4 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

Μία (ή δύο) πιπεριά τσίλι ή jalapeno ωμή

200 γραμμάρια κοπανιστή

100 γραμμάρια πικάντικη φέτα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Ένα φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

Canva-Creamy-cauliflower-soup-with-walnuts-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Το μυστικό του λαγού

Συστατικά

300 γραμμάρια βρασμένα στον ατμό καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

300 γραμμάρια κρεμώδες τυρί

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

58a881_ad9e5d38e65145dd810a3cba141259a0_mv2_d_1920_1280_s_2-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Μεξικάνικη σιέστα

3-4 ώριμα αβοκάντο

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι

Μια σταγόνα ταμπάσκο

Το χυμό ενός λεμονιού

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Avocado-Crema-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Έγινες παντζάρι

400 γραμμάρια παντζάρι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα καρύδια

2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

Αλάτι και πιπέρι

Blood-Red-Beet-Hummus-with-Carrot-Fingers-1-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

 

Συνοδέψτε με κριτσίνια, ψιλοκομμένες ψημένες πιτούλες, φρυγανισμένο ψωμί, κράκερ, νάτσος ή πατατάκια.

Ταιριάζουν επίσης ιδανικά με ωμά κρατσανιστά λεπτοκομμένα μπατουνάκια λαχανικών, όπως καρότο ή μπρόκολο.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
Back To Top