Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή για αυγά Benedict είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για τηγάνι

8 αγγλικά muffins, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 κιλό ζαμπόν σε φέτες, ψιλοκομμένο (ή μπέικον)

8 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

benedic

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE 

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Χυμός 1/2 λεμονιού

1/2 φλ. (1 ραβδί) λιωμένο βούτυρο

πιπέρι καγιέν

Πάπρικα, για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΑ ENGLISH MUFFINS

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

30 γρ. βούτυρο αγελαδινό

½ κ.γ. ζάχαρη

220 γρ. γάλα φρέσκο

½ φακελάκι (3,5 γρ.) μαγιά ξερή

1 αυγό

3 γρ. αλάτι

½ κ.σ. baking powder

benedict

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν λιώσουν, προσθέτεις το γάλα (θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεσταμένο) και ανακατεύεις καλά. Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις το αυγό και τη μαγιά (πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό). Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις 2-3 λεπτά στην άκρη.  Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτεις το υγρό μίγμα που έχεις ετοιμάσει από πριν. Ανακατεύεις καλά με σύρμα για 1-2 λεπτά και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά με μία ώρα στον πάγκο της κουζίνας, σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας. Μόλις φουσκώσει η ζύμη των english muffins, ανακατεύεις το baking powder με 1 κ.σ. νερό, το ρίχνεις στη ζύμη και το ενσωματώνεις στο μίγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Βουτυρώνεις ένα ταψί και σε μεσαία φωτιά, βάζεις για κάθε english muffin, από μια κουταλιά σούπας ζύμης. Ψήνεις 3-4 λεπτά από κάθε μεριά. Όταν έχουν πάρει χρώμα, τα αφαιρείς και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρά.

Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος φούρνου. Και φτιάξε διαδοχικές στρώσεις αγγλικών muffins και ζαμπόν, που είναι κομμένα σε κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί τα αυγά, το γάλα και το σκόρδο σε σκόνη και καρυκεύεις γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνεις το μείγμα πάνω από τα συστατικά στο πυρέξ και καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη. Αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα ή έως μια νύχτα.

Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°. Ψήνεις έως ότου το ψωμί γίνει χρυσό και τα αυγά μαγειρευτούν, 1 ώρα. (Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο εάν η κορυφή γίνεται πολύ καφέ.) Αφήνεις να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE 

Βράζουμε λίγο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και, στη συνέχεια, μειώνεις τη θερμότητα για να σιγοβράσει. Σε ένα μεσαίο αδιάβροχο μπολ, χτυπάς ελαφρά τους κρόκους αυγού με χυμό λεμονιού. Τοποθετείς πάνω από την κατσαρόλα (βεβαιώνεσαι ότι ο πυθμένας του μπολ δεν αγγίζει το νερό) και, ενώ χτυπάς έντονα, προσθέτεις αργά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζεις το χτύπημα ελαφρά μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και καρυκεύεις με καγιέν και αλάτι.

Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στο ψημένο μείγμα και πασπαλίζεις με πάπρικα ή και ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

 

 

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
Back To Top