Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού. Οι πιο θαρραλέοι έχουν προσθέσει και διάφορες εκτελέσεις με γέμιση τυριών και μυρωδικών. Όσοι τολμούν να πάνε τη συνταγή ένα βήμα πιο κάτω αρέσκονται να βυθίζουν τους κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι και να τους τηγανίζουν όπως είναι με τη γέμιση.

Εδώ σου παρουσιάζουμε μια παραλλαγή που εκτός από τυρί έχει μπέικον και μανιτάρια που είναι πάντα αγαπημένο γιατί είναι γεμάτο με γεύση και υφή. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους γεμισμάτων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12-14 άνθη κολοκυθιών, χωρίς σπόρια και στήμονα

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

110 γρ μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο φρέσκο δεντρολίβανο (10ml)

½ φλιτζάνι ρικότα

1 κρόκος αυγού

αλάτι

φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

ελαιόλαδο

blossom1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 205 ° C. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί 9×9 ή τα βάζεις σε ένα ταψί που έχει λαδόκολλα.

Ετοιμάζεις το μπέικον και στη συνέχεια το βγάζεις από το τηγάνι. Κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις στην άκρη. Διατηρώντας 2 κουταλιές λίπος μπέικον (αφαίρεσε το υπερβολικό λίπος με χαρτοπετσέτα), προσθέτεις τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Συνδυάζεις τη ρικότα, το μπέικον, τα μανιτάρια και τον κρόκο αυγού. Προσθέτεις με αλάτι αν χρειαστεί.

Ανοίγεις απαλά τα άνθη και προσθέτεις τα υλικά με το μείγμα ρικότα / μπέικον / μανιτάρι, περίπου 1-2 κουταλάκια του γλυκού ανά λουλούδι ανάλογα με το μέγεθος του λουλουδιού. Βάζεις τα γεμιστά λουλούδια στο ταψί στο προθερμασμένο φούρνο αφού τα ψεκάσεις ελαφρώς με ελαιόλαδο.

Ψήνεις για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεις ζεστά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

 

 

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Μια κλασική comfort food συνταγή για κάθε μέρα
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top