Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη. Ο χρόνος του ψησίματος αλλάζει και την εικόνα της μπριζόλας σου, αφού όσο λιγότερο ψημένη είναι τόσο περισσότερο κόκκινο είναι το εσωτερικό της.

Και μπορεί πολύς κόσμος να απολαμβάνει το κρέας του ελαφρώς ψημένο, αλλά για σένα η εικόνα αυτού του κόκκινου υγρού που ξεχύνεται κάθε φορά που κόβεις ένα κομμάτι, μάλλον σου κόβει παρά σου ανοίγει την όρεξη, αφού μοιάζει σαν να «αιμορραγεί» το φαγητό σου.

Έχω να σου κάνω, όμως, μία αποκάλυψη που θα κλονίσει τον τρόπο που βλέπεις την ελαφρώς ψημένη μπριζόλα (εντάξει υπερβάλλω, πάντως γνώμη νομίζω θα σου αλλάξω).

Το κόκκινο υγρό που βγαίνει από το ελαφρώς έως καθόλου ψημένο κρέας δεν είναι αίμα!

Στην πραγματικότητα είναι μυοσφαιρίνη (myoglobin), μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο μυικό ιστό και περιέχει σίδηρο, για αυτό και τους χαρίζει κόκκινο χρώμα. Η μυοσφαιρίνη μεταφέρει οξυγόνο στους σκελετικούς μύες και τις λείες μυϊκές ίνες, διαμέσου των μυϊκών κυττάρων.

Καθώς η μπριζόλα μαγειρεύεται, η μυοσφαιρίνη σκουραίνει, για αυτό και όσο πιο καλοψημένο είναι το κρέας τόσο πιο γκρι-μαύρο-καφέ γίνεται.

Μήπως τώρα βλέπεις λίγο διαφορετικά το σενιάν;

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top