Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς και για το 6 pack που συνδέεις πλέον όχι με τους κοιλιακούς αλλά με τις μπύρες!

Η λύση, όμως, είναι απλή! Με λίγη γυμναστική και μερικές, μικρές, αλλαγές στην καθημερινή σου διατροφή, μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις για να καταφέρεις να πεις αντίο στα παραπανίσια κιλά, έστω και στο παρά 5’ της επιβίβασής σου στο πλοίο για τα ελληνικά νησιά!

Πάρε ιδέες, λοιπόν, για να μειώσεις σημαντικά τις καθημερινές σου θερμίδες:

– μάσα αργά και άσε κάτω το πιρούνι. Αν κατεβάσεις ταχύτητα όταν τρως, θα νιώσεις το αίσθημα κορεσμού με λιγότερο φαγητό.

– φτιάξε το φαγητό για τη δουλειά από το σπίτι. Ευκαιρία να μαγειρέψεις και λίγο, ενώ θα μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες από το φαγητό σου, από ότι αν έτρωγες έξω ή delivery.

– πιες σκέτο καφέ, δηλαδή χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Αν μάλιστα πίνεις 2 καφέδες μπορεί να γλιτώσεις μέχρι και 400-500 θερμίδες!

– πιες νερό ή νερό με λεμόνι αντί για αναψυκτικό και σόδα. Να θυμάσαι ότι κάθε αναψυκτικό έχει περίπου 200 θερμίδες, ενώ μπορεί να περιέχει σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Το ίδιο ισχύει και για τους συσκευασμένους χυμούς.

– αντί για σάντουιτς, φάε σαλάτα. Θα γλιτώσεις τις θερμίδες του ψωμιού και της μαγιονέζας, του βουτύρου, κλπ που το συνοδεύουν.

– φάε μανιτάρια αντί για κρέας, και θα νιώσεις το ίδιο χορτασμένος, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

– απόφυγε τα τσιπς και τις σως, εκτός από το να σου ανοίγουν την όρεξη, είναι γεμάτα περιττές θερμίδες.

– φάε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς για σνακ ανάμεσα στα γεύματα και όχι γλυκά

– προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και απόφυγε όσο μπορείς τα τηγανητά.

 

 

empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top