Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς και για το 6 pack που συνδέεις πλέον όχι με τους κοιλιακούς αλλά με τις μπύρες!

Η λύση, όμως, είναι απλή! Με λίγη γυμναστική και μερικές, μικρές, αλλαγές στην καθημερινή σου διατροφή, μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις για να καταφέρεις να πεις αντίο στα παραπανίσια κιλά, έστω και στο παρά 5’ της επιβίβασής σου στο πλοίο για τα ελληνικά νησιά!

Πάρε ιδέες, λοιπόν, για να μειώσεις σημαντικά τις καθημερινές σου θερμίδες:

– μάσα αργά και άσε κάτω το πιρούνι. Αν κατεβάσεις ταχύτητα όταν τρως, θα νιώσεις το αίσθημα κορεσμού με λιγότερο φαγητό.

– φτιάξε το φαγητό για τη δουλειά από το σπίτι. Ευκαιρία να μαγειρέψεις και λίγο, ενώ θα μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες από το φαγητό σου, από ότι αν έτρωγες έξω ή delivery.

– πιες σκέτο καφέ, δηλαδή χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Αν μάλιστα πίνεις 2 καφέδες μπορεί να γλιτώσεις μέχρι και 400-500 θερμίδες!

– πιες νερό ή νερό με λεμόνι αντί για αναψυκτικό και σόδα. Να θυμάσαι ότι κάθε αναψυκτικό έχει περίπου 200 θερμίδες, ενώ μπορεί να περιέχει σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Το ίδιο ισχύει και για τους συσκευασμένους χυμούς.

– αντί για σάντουιτς, φάε σαλάτα. Θα γλιτώσεις τις θερμίδες του ψωμιού και της μαγιονέζας, του βουτύρου, κλπ που το συνοδεύουν.

– φάε μανιτάρια αντί για κρέας, και θα νιώσεις το ίδιο χορτασμένος, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

– απόφυγε τα τσιπς και τις σως, εκτός από το να σου ανοίγουν την όρεξη, είναι γεμάτα περιττές θερμίδες.

– φάε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς για σνακ ανάμεσα στα γεύματα και όχι γλυκά

– προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και απόφυγε όσο μπορείς τα τηγανητά.

 

 

empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top