Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού. Βότκα με έγχυση βασιλικού; Ω ναι… Καθώς ο τρόπος αυτός αναδεικνύει τη γλυκύτητα του βοτάνου και προσδίδει στο αλκοολούχο ποτό ένα ζωντανό πράσινο, που θα δροσίσει τις καλοκαιρινές σου νύχτες προσφέροντας υπέροχη γεύση και μεθυστικό άρωμα και απολαυστικές φυσαλίδες.

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

9 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα

120 ml βότκα

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλ. λεμονάδα

Πάγος

Σόδα

Φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

barbbbb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκχύλισμα βότκας-βασιλικού: Σπάστε 5 φύλλα βασιλικού σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με βότκα. Σφραγίστε σφικτά και ανακινήστε, έπειτα αφήστε να βγάλουν το εκχύλισμα για τουλάχιστον 6 ώρες, έως και 12 ώρες, ανακινώντας περιστασιακά το βάζο.

Φτιάξτε το σιρόπι βασιλικού: Σε έναν (κατά προτίμηση μικρό) επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό. Περιστρέψτε έως ότου ο βασιλικός να τεμαχιστεί σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια και η ζάχαρη να είναι ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Σουρώστε τη βότκα σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πιέζοντας τα φύλλα βασιλικού για να απελευθερώσετε όσο υγρό τους έχει απομείνει.

Ετοιμάστε τα ποτήρια σας: Ρίξτε ζάχαρη βασιλικού σε ένα μικρό, ρηχό πιάτο. Γεμίστε ένα άλλο ρηχό μπολ με νερό. Βυθίστε το χείλος κάθε ποτηριού πρώτα στο νερό και μετά στο μείγμα ζάχαρη-βασιλικού. Διαχωρίστε βότκα βασιλικού μεταξύ των ποτηριών και, στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι λεμονάδα σε κάθε ένα. Γεμίστε ποτήρια με παγάκια και σόδα και ολοκληρώστε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!
Back To Top