Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού. Βότκα με έγχυση βασιλικού; Ω ναι… Καθώς ο τρόπος αυτός αναδεικνύει τη γλυκύτητα του βοτάνου και προσδίδει στο αλκοολούχο ποτό ένα ζωντανό πράσινο, που θα δροσίσει τις καλοκαιρινές σου νύχτες προσφέροντας υπέροχη γεύση και μεθυστικό άρωμα και απολαυστικές φυσαλίδες.

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

9 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα

120 ml βότκα

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλ. λεμονάδα

Πάγος

Σόδα

Φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

barbbbb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκχύλισμα βότκας-βασιλικού: Σπάστε 5 φύλλα βασιλικού σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με βότκα. Σφραγίστε σφικτά και ανακινήστε, έπειτα αφήστε να βγάλουν το εκχύλισμα για τουλάχιστον 6 ώρες, έως και 12 ώρες, ανακινώντας περιστασιακά το βάζο.

Φτιάξτε το σιρόπι βασιλικού: Σε έναν (κατά προτίμηση μικρό) επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό. Περιστρέψτε έως ότου ο βασιλικός να τεμαχιστεί σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια και η ζάχαρη να είναι ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Σουρώστε τη βότκα σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πιέζοντας τα φύλλα βασιλικού για να απελευθερώσετε όσο υγρό τους έχει απομείνει.

Ετοιμάστε τα ποτήρια σας: Ρίξτε ζάχαρη βασιλικού σε ένα μικρό, ρηχό πιάτο. Γεμίστε ένα άλλο ρηχό μπολ με νερό. Βυθίστε το χείλος κάθε ποτηριού πρώτα στο νερό και μετά στο μείγμα ζάχαρη-βασιλικού. Διαχωρίστε βότκα βασιλικού μεταξύ των ποτηριών και, στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι λεμονάδα σε κάθε ένα. Γεμίστε ποτήρια με παγάκια και σόδα και ολοκληρώστε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top