Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Έτσι θα σου έρθουν πιο οικονομικά, θα χρησιμοποιήσεις υλικά της επιλογής σου και, φυσικά, θα απολαύσεις τη χαρά της δημιουργίας.

Για τα καλύτερα υλικά, προτίμησε σοκολάτα υψηλής ποιότητας, με 70% κακάο. Ωστόσο, και η σοκολάτα γάλακτος μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της (και η αλήθεια είναι ότι αρέσει περισσότερο στα πιτσιρίκια).

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Σπας τη σοκολάτα της επιλογής σου σε κομματάκια και τη ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ρίχνοντας τα 2/3 της σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεις σε νερό που σιγοβράζει. Την αφήνεις να λιώσει αργά, μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία των 55°C (την ελέγχεις με ένα θερμόμετρο κουζίνας).

2. Απομακρύνεις το μπολ από τη φωτιά, προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα στο λιωμένο μείγμα και αφήνεις τη θερμοκρασία να πέσει στους 28°C.

3. Βάζεις πάλι το μπολ στη φωτιά, περιμένοντας η θερμοκρασία να ανεβεί στους 32°C.

4. Με ένα πινελάκι, απλώνεις το λιωμένο μείγμα ομοιόμορφα σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατένια αυγά (σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής).

5. Τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά και μετά προσθέτεις μία ακόμη στρώση σοκολάτας. Απομακρύνεις τα υπολείμματά της από τις γωνίες της φόρμας με μια σπάτουλα. Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και με το άλλο μισό μείγμα σοκολάτας, στην ίδια φόρμα ή σε μια άλλη, δημιουργώντας έτσι τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου.

6. Μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί εντελώς η σοκολάτα, τη βγάζεις προσεκτικά από τα καλούπια.

7. Ζεσταίνεις ένα ταψάκι και ακουμπάς τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου για μερικά δευτερόλεπτα στο ταψάκι, από τις επίπεδες πλευρές τους.

8. Αμέσως ενώνεις τα δύο μισά του αυγού και τα κρατάς μαζί για μερικά δευτερόλεπτα, να κολλήσουν μεταξύ τους. Ουσιαστικά, η σοκολάτα που θα αρχίσει να λιώνει στο ταψάκι θα γίνει η κόλλα τους.

9. Διακοσμείς το αυγό σου, αν θέλεις.

Extra tips:

-Προσπάθησε να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις, γιατί αν η σοκολάτα κρυώσει υπερβολικά, θα χρειαστεί να ξαναζεσταθεί για να τη δουλέψεις.

-Πρόσθεσε, αν θέλεις, στο εσωτερικό του σοκολατένιου αυγού σου ένα μικρό παιχνιδάκι.

empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
Back To Top