Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Έτσι θα σου έρθουν πιο οικονομικά, θα χρησιμοποιήσεις υλικά της επιλογής σου και, φυσικά, θα απολαύσεις τη χαρά της δημιουργίας.

Για τα καλύτερα υλικά, προτίμησε σοκολάτα υψηλής ποιότητας, με 70% κακάο. Ωστόσο, και η σοκολάτα γάλακτος μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά της (και η αλήθεια είναι ότι αρέσει περισσότερο στα πιτσιρίκια).

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα:

1. Σπας τη σοκολάτα της επιλογής σου σε κομματάκια και τη ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ρίχνοντας τα 2/3 της σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, το οποίο στη συνέχεια βυθίζεις σε νερό που σιγοβράζει. Την αφήνεις να λιώσει αργά, μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία των 55°C (την ελέγχεις με ένα θερμόμετρο κουζίνας).

2. Απομακρύνεις το μπολ από τη φωτιά, προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα στο λιωμένο μείγμα και αφήνεις τη θερμοκρασία να πέσει στους 28°C.

3. Βάζεις πάλι το μπολ στη φωτιά, περιμένοντας η θερμοκρασία να ανεβεί στους 32°C.

4. Με ένα πινελάκι, απλώνεις το λιωμένο μείγμα ομοιόμορφα σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατένια αυγά (σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής).

5. Τοποθετείς τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά και μετά προσθέτεις μία ακόμη στρώση σοκολάτας. Απομακρύνεις τα υπολείμματά της από τις γωνίες της φόρμας με μια σπάτουλα. Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και με το άλλο μισό μείγμα σοκολάτας, στην ίδια φόρμα ή σε μια άλλη, δημιουργώντας έτσι τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου.

6. Μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί εντελώς η σοκολάτα, τη βγάζεις προσεκτικά από τα καλούπια.

7. Ζεσταίνεις ένα ταψάκι και ακουμπάς τα δύο μισά του σοκολατένιου αυγού σου για μερικά δευτερόλεπτα στο ταψάκι, από τις επίπεδες πλευρές τους.

8. Αμέσως ενώνεις τα δύο μισά του αυγού και τα κρατάς μαζί για μερικά δευτερόλεπτα, να κολλήσουν μεταξύ τους. Ουσιαστικά, η σοκολάτα που θα αρχίσει να λιώνει στο ταψάκι θα γίνει η κόλλα τους.

9. Διακοσμείς το αυγό σου, αν θέλεις.

Extra tips:

-Προσπάθησε να κάνεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις, γιατί αν η σοκολάτα κρυώσει υπερβολικά, θα χρειαστεί να ξαναζεσταθεί για να τη δουλέψεις.

-Πρόσθεσε, αν θέλεις, στο εσωτερικό του σοκολατένιου αυγού σου ένα μικρό παιχνιδάκι.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top