Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού. Οι πιο θαρραλέοι έχουν προσθέσει και διάφορες εκτελέσεις με γέμιση τυριών και μυρωδικών. Όσοι τολμούν να πάνε τη συνταγή ένα βήμα πιο κάτω αρέσκονται να βυθίζουν τους κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι και να τους τηγανίζουν όπως είναι με τη γέμιση.

Εδώ σου παρουσιάζουμε μια παραλλαγή που εκτός από τυρί έχει μπέικον και μανιτάρια που είναι πάντα αγαπημένο γιατί είναι γεμάτο με γεύση και υφή. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους γεμισμάτων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12-14 άνθη κολοκυθιών, χωρίς σπόρια και στήμονα

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

110 γρ μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο φρέσκο δεντρολίβανο (10ml)

½ φλιτζάνι ρικότα

1 κρόκος αυγού

αλάτι

φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

ελαιόλαδο

blossom1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 205 ° C. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί 9×9 ή τα βάζεις σε ένα ταψί που έχει λαδόκολλα.

Ετοιμάζεις το μπέικον και στη συνέχεια το βγάζεις από το τηγάνι. Κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις στην άκρη. Διατηρώντας 2 κουταλιές λίπος μπέικον (αφαίρεσε το υπερβολικό λίπος με χαρτοπετσέτα), προσθέτεις τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Συνδυάζεις τη ρικότα, το μπέικον, τα μανιτάρια και τον κρόκο αυγού. Προσθέτεις με αλάτι αν χρειαστεί.

Ανοίγεις απαλά τα άνθη και προσθέτεις τα υλικά με το μείγμα ρικότα / μπέικον / μανιτάρι, περίπου 1-2 κουταλάκια του γλυκού ανά λουλούδι ανάλογα με το μέγεθος του λουλουδιού. Βάζεις τα γεμιστά λουλούδια στο ταψί στο προθερμασμένο φούρνο αφού τα ψεκάσεις ελαφρώς με ελαιόλαδο.

Ψήνεις για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεις ζεστά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

 

 

empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

3 λόγοι για τους οποίους δεν φουσκώνουν ποτέ τα κέικ σου

Γιατί μια συνταγή για κέικ ή άλλο γλυκό που θέλει ψήσιμο στο φούρνο φαίνεται τόσο εύκολη στο χαρτί, αλλά στην πράξη δεν σου πετυχαίνει ποτέ; Για παράδειγμα, γιατί το κέικ σου δεν φουσκώνει ή τα μπισκότα σου καίγονται απέξω ενώ από μέσα παραμένουν άψητα; Αν έχεις πολλές τέτοιες […]
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμα, τραγανά κρουτόν με σκόρδο και τυρί σε 4 εύκολα βήματα

Δίνουν τραγανή υφή και γεύση σε σούπες, σαλάτες, αλλά και σε αυγά τηγανιτά, μάτια ή ομελέτα. Ο λόγος για τα κρουτόν με τυρί και σκόρδο, που εκτοξεύουν την απόλαυση σε μια ευρεία γκάμα πιάτων.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top