Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού. Οι πιο θαρραλέοι έχουν προσθέσει και διάφορες εκτελέσεις με γέμιση τυριών και μυρωδικών. Όσοι τολμούν να πάνε τη συνταγή ένα βήμα πιο κάτω αρέσκονται να βυθίζουν τους κολοκυθοανθούς σε κουρκούτι και να τους τηγανίζουν όπως είναι με τη γέμιση.

Εδώ σου παρουσιάζουμε μια παραλλαγή που εκτός από τυρί έχει μπέικον και μανιτάρια που είναι πάντα αγαπημένο γιατί είναι γεμάτο με γεύση και υφή. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους γεμισμάτων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12-14 άνθη κολοκυθιών, χωρίς σπόρια και στήμονα

4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

110 γρ μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο φρέσκο δεντρολίβανο (10ml)

½ φλιτζάνι ρικότα

1 κρόκος αυγού

αλάτι

φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

ελαιόλαδο

blossom1

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 205 ° C. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί 9×9 ή τα βάζεις σε ένα ταψί που έχει λαδόκολλα.

Ετοιμάζεις το μπέικον και στη συνέχεια το βγάζεις από το τηγάνι. Κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το αφήνεις στην άκρη. Διατηρώντας 2 κουταλιές λίπος μπέικον (αφαίρεσε το υπερβολικό λίπος με χαρτοπετσέτα), προσθέτεις τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Συνδυάζεις τη ρικότα, το μπέικον, τα μανιτάρια και τον κρόκο αυγού. Προσθέτεις με αλάτι αν χρειαστεί.

Ανοίγεις απαλά τα άνθη και προσθέτεις τα υλικά με το μείγμα ρικότα / μπέικον / μανιτάρι, περίπου 1-2 κουταλάκια του γλυκού ανά λουλούδι ανάλογα με το μέγεθος του λουλουδιού. Βάζεις τα γεμιστά λουλούδια στο ταψί στο προθερμασμένο φούρνο αφού τα ψεκάσεις ελαφρώς με ελαιόλαδο.

Ψήνεις για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεις ζεστά. Μπορείς να τα συνδυάσεις με δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

 

 

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top