Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Για εκείνες τις φορές που θέλετε κάτι λαχταριστό αλλά χωρίς πολύ κόπο, αυτή τη συνταγή σας λύνει τα χέρια και σας χορταίνει απολαυστικά. Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσει στο τραπέζι, αλλά τον περισσότερο χρόνο θα κάθεστε, καθώς το κοτόπουλο ψήνεται στο φούρνο. Έχετε την ευκολία να μαγειρέψετε τόσο το κοτόπουλο όσο και τις πιπεριές σε ένα πιάτο, αλλά με την πρόσθετη γεύση και τη φανταχτερή αίσθηση από μια γέμιση κρέμας θυμαριού και πολύχρωμες γλυκές πιπεριές από κάτω.

Το κοτόπουλο δεν είναι μόνο γεμιστό με τυρί κρέμα, αλλά ολοκληρώνεται με ακόμα περισσότερο τυρί κρέμα για να βοηθήσει το κοτόπουλο να παραμείνει υγρό χωρίς να χρειάζεται να περιμένει πολύ για το μαρινάρισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχα ψημένο πιάτο με στήθος κοτόπουλου και πιπεριές με εξαιρετικό χρώμα και γεύση. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο μόνο του, αλλά οι πλευρικές επιλογές είναι ατελείωτες, μερικά από τα αγαπημένα μας είναι ο πουρές πατάτας και τα ψητά πράσινα φασόλια.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 5 λεπτά

CAL/SERV:

526

Συστατικά

400 γρ μίνι γλυκοπιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 (230 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού και άλλα για το σερβίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 (200- 250 γρ.) στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

2 κ.σ. καρύκευμα Cajun

60 γρ τυρί, τριμμένο, της αρεσκείας σας (ιδανικά με πιπέρι ή λίγο πικάντικο)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º. Στρώνουμε πιπεριές στον πάτο ενός ταψιού 13" x 9".

Βήμα 2

Κόψτε το μπλοκ τυριού κρέμα στη μέση σταυρωτά. Κόψτε το ένα μισό σε 8 ορθογώνιες φέτες. Αφήνετε στην άκρη. Μεταφέρετε το υπόλοιπο μισό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν.

Βήμα 3

Σε ένα ξύλο κοπής, στεγνώστε το κοτόπουλο. Κόψτε μια σχισμή στην πιο παχιά, μακριά πλευρά κάθε στήθους, προσέχοντας να μην κόψετε μέχρι το τέλος. Γεμίστε με μείγμα τυριού κρέμα και στη συνέχεια σφραγίστε καλά με τα δάχτυλά σας. Πασπαλίστε έξω από το κοτόπουλο με καρυκεύματα Cajun.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τις πιπεριές στο ταψί. Γεμίστε κάθε στήθος με κρατημένες 2 φέτες τυρί κρέμα. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Βήμα 5

Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης τοποθετημένο στο παχύτερο μέρος καταγράφει 165°, περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε πιπεριές και χυμούς. Πασπαλίζετε με φύλλα θυμαριού.

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
Back To Top