Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού. Βότκα με έγχυση βασιλικού; Ω ναι… Καθώς ο τρόπος αυτός αναδεικνύει τη γλυκύτητα του βοτάνου και προσδίδει στο αλκοολούχο ποτό ένα ζωντανό πράσινο, που θα δροσίσει τις καλοκαιρινές σου νύχτες προσφέροντας υπέροχη γεύση και μεθυστικό άρωμα και απολαυστικές φυσαλίδες.

ΥΛΙΚΑ

2 ΜΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

9 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα

120 ml βότκα

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλ. λεμονάδα

Πάγος

Σόδα

Φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

barbbbb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκχύλισμα βότκας-βασιλικού: Σπάστε 5 φύλλα βασιλικού σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με βότκα. Σφραγίστε σφικτά και ανακινήστε, έπειτα αφήστε να βγάλουν το εκχύλισμα για τουλάχιστον 6 ώρες, έως και 12 ώρες, ανακινώντας περιστασιακά το βάζο.

Φτιάξτε το σιρόπι βασιλικού: Σε έναν (κατά προτίμηση μικρό) επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό. Περιστρέψτε έως ότου ο βασιλικός να τεμαχιστεί σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια και η ζάχαρη να είναι ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Σουρώστε τη βότκα σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πιέζοντας τα φύλλα βασιλικού για να απελευθερώσετε όσο υγρό τους έχει απομείνει.

Ετοιμάστε τα ποτήρια σας: Ρίξτε ζάχαρη βασιλικού σε ένα μικρό, ρηχό πιάτο. Γεμίστε ένα άλλο ρηχό μπολ με νερό. Βυθίστε το χείλος κάθε ποτηριού πρώτα στο νερό και μετά στο μείγμα ζάχαρη-βασιλικού. Διαχωρίστε βότκα βασιλικού μεταξύ των ποτηριών και, στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι λεμονάδα σε κάθε ένα. Γεμίστε ποτήρια με παγάκια και σόδα και ολοκληρώστε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top