Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια. Όταν ένα εξέχον βιβλίο συνταγών κοκτέιλ στη δεκαετία του ’30 δημοσίευσε τη συνταγή χωρίς να συμπεριλάβει την βιολετή κρέμα, το ποτό έπεσε σε δημοτικότητα. Λίγες δεκαετίες αργότερα, το βιολετί λικέρ διακόπηκε, καθιστώντας αδύνατο να ανακατέψουμε μια κλασική αεροπορία στο σπίτι.

Το Creme de violette δεν ήταν διαθέσιμο ξανά μέχρι που οι Rothman & Winter αναπαρήγαγαν ξανά το λικέρ. Αν και μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο να βρεθεί, οι οπαδοί αυτού του λουλουδάτου κοκτέιλ γνωρίζουν ότι αξίζει την αναζήτηση. Επικεντρωθήκαμε στην ποσότητα της κρέμας βιολέτας στην έκδοχή μας, επειδή πιστεύουμε ότι οι υπέρ-λουλουδάτες νότες της αξίζουν κεντρική θέση.

ΜΕΡΙΔΕΣ:

1

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

apogiosi

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml τζιν

15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

15 ml Κρέμα λικέρ βιολέτας

7 ml λικέρ maraschino

πάγος

φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

μπράντι κεράσι, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τζιν, χυμό λεμονιού και λικέρ σε ένα σέικερ κοκτέιλ. Γεμίστε με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και, στη συνέχεια, γαρνίρετε με ένα λεμόνι και ένα κεράσι.

empty alt

Πώς θα ξαναδώσεις ζωή στις λιαστές ντομάτες που αγοράζεις σε σακουλάκι

Οι λιαστές ντομάτες που αγοράζεις στο βαζάκι, διατηρημένες σε λάδι, είναι έτοιμες για χρήση. Τι κάνεις όμως αν βρεθείς με ένα σακουλάκι λιαστές ντομάτες οι οποίες αναζητούν επειγόντως τρόπο για να αποκτήσουν ξανά ένα μέρος της υγρασίας τους, διαφορετικά δεν τρώγονται με τίποτα; Καταρχάς, γιατί να...
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
Back To Top