Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια. Όταν ένα εξέχον βιβλίο συνταγών κοκτέιλ στη δεκαετία του ’30 δημοσίευσε τη συνταγή χωρίς να συμπεριλάβει την βιολετή κρέμα, το ποτό έπεσε σε δημοτικότητα. Λίγες δεκαετίες αργότερα, το βιολετί λικέρ διακόπηκε, καθιστώντας αδύνατο να ανακατέψουμε μια κλασική αεροπορία στο σπίτι.

Το Creme de violette δεν ήταν διαθέσιμο ξανά μέχρι που οι Rothman & Winter αναπαρήγαγαν ξανά το λικέρ. Αν και μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο να βρεθεί, οι οπαδοί αυτού του λουλουδάτου κοκτέιλ γνωρίζουν ότι αξίζει την αναζήτηση. Επικεντρωθήκαμε στην ποσότητα της κρέμας βιολέτας στην έκδοχή μας, επειδή πιστεύουμε ότι οι υπέρ-λουλουδάτες νότες της αξίζουν κεντρική θέση.

ΜΕΡΙΔΕΣ:

1

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

apogiosi

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml τζιν

15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

15 ml Κρέμα λικέρ βιολέτας

7 ml λικέρ maraschino

πάγος

φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

μπράντι κεράσι, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τζιν, χυμό λεμονιού και λικέρ σε ένα σέικερ κοκτέιλ. Γεμίστε με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και, στη συνέχεια, γαρνίρετε με ένα λεμόνι και ένα κεράσι.

empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top