Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια. Όταν ένα εξέχον βιβλίο συνταγών κοκτέιλ στη δεκαετία του ’30 δημοσίευσε τη συνταγή χωρίς να συμπεριλάβει την βιολετή κρέμα, το ποτό έπεσε σε δημοτικότητα. Λίγες δεκαετίες αργότερα, το βιολετί λικέρ διακόπηκε, καθιστώντας αδύνατο να ανακατέψουμε μια κλασική αεροπορία στο σπίτι.

Το Creme de violette δεν ήταν διαθέσιμο ξανά μέχρι που οι Rothman & Winter αναπαρήγαγαν ξανά το λικέρ. Αν και μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο να βρεθεί, οι οπαδοί αυτού του λουλουδάτου κοκτέιλ γνωρίζουν ότι αξίζει την αναζήτηση. Επικεντρωθήκαμε στην ποσότητα της κρέμας βιολέτας στην έκδοχή μας, επειδή πιστεύουμε ότι οι υπέρ-λουλουδάτες νότες της αξίζουν κεντρική θέση.

ΜΕΡΙΔΕΣ:

1

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

apogiosi

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml τζιν

15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

15 ml Κρέμα λικέρ βιολέτας

7 ml λικέρ maraschino

πάγος

φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

μπράντι κεράσι, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τζιν, χυμό λεμονιού και λικέρ σε ένα σέικερ κοκτέιλ. Γεμίστε με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και, στη συνέχεια, γαρνίρετε με ένα λεμόνι και ένα κεράσι.

empty alt

Βγήκε η λίστα με τα «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά του 2017

Εκεί που πας να κάνεις την ανατροπή και να βάλεις στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, στα οποία βασίζεται εξάλλου η μεσογειακή διατροφή αλλά και το μυστικό της υγείας, βγαίνει μια λίστα και το μετανιώνεις στη στιγμή.
empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top