“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις. Ψάχνεις τρόπους, κόλπα, μεθόδους να εντάξεις στη διατροφή σου αυτές τις πολύτιμες κατηγορίες τροφής. Μάταια.

Κι όμως στην Ιαπωνία έχουν τον κατάλληλο τρόπο για να δώσουν στον κόσμο ένα κίνητρο να τρώει σωστά: Μια αρχαία ιαπωνική πρακτική, γνωστή ως mukimono, η οποία επικεντρώνεται στην τέχνη του σμιλεύματος λαχανικών σε ασυνήθιστα σχήματα!

Φυσικά οι οπαδοί του Instagram τη λάτρεψαν– οι φωτογραφίες αυτών των μικρών έργων τέχνης είναι σκέτη μαγεία.

Μπορείς να κάθεσαι και να χαζεύεις με τις ώρες το μπρόκολο όπως δεν το είδες ποτέ ή να παρακολουθείς τα σχετικά tutorial videos.

mukimono1

Δεν έχει σημασία εάν θα εφαρμόσεις ποτέ την mukimono στα δικά σου λαχανικά. Εξάλλου θέλει ιδιαίτερες γνώσεις καθώς και ειδικό εξοπλισμό.

Tα πιάτα mukimono συνήθως σερβίρονται ως γαρνιτούρα για να αυξήσουν τη γοητεία της εμφάνισης ενός πιάτου και πλέον η τεχνική εφαρμόζεται και σε φρούτα με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

mukimono3

Φυσικά τρώγονται κανονικά και μάλιστα γίνονται ανάρπαστα!
Εγώ προσωπικά θα τα κοιτούσα μόνο. Οφθαλμολατρεία.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top