“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις. Ψάχνεις τρόπους, κόλπα, μεθόδους να εντάξεις στη διατροφή σου αυτές τις πολύτιμες κατηγορίες τροφής. Μάταια.

Κι όμως στην Ιαπωνία έχουν τον κατάλληλο τρόπο για να δώσουν στον κόσμο ένα κίνητρο να τρώει σωστά: Μια αρχαία ιαπωνική πρακτική, γνωστή ως mukimono, η οποία επικεντρώνεται στην τέχνη του σμιλεύματος λαχανικών σε ασυνήθιστα σχήματα!

Φυσικά οι οπαδοί του Instagram τη λάτρεψαν– οι φωτογραφίες αυτών των μικρών έργων τέχνης είναι σκέτη μαγεία.

Μπορείς να κάθεσαι και να χαζεύεις με τις ώρες το μπρόκολο όπως δεν το είδες ποτέ ή να παρακολουθείς τα σχετικά tutorial videos.

mukimono1

Δεν έχει σημασία εάν θα εφαρμόσεις ποτέ την mukimono στα δικά σου λαχανικά. Εξάλλου θέλει ιδιαίτερες γνώσεις καθώς και ειδικό εξοπλισμό.

Tα πιάτα mukimono συνήθως σερβίρονται ως γαρνιτούρα για να αυξήσουν τη γοητεία της εμφάνισης ενός πιάτου και πλέον η τεχνική εφαρμόζεται και σε φρούτα με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

mukimono3

Φυσικά τρώγονται κανονικά και μάλιστα γίνονται ανάρπαστα!
Εγώ προσωπικά θα τα κοιτούσα μόνο. Οφθαλμολατρεία.

empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Στην κουζίνα… με την Eva Longoria

Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
Back To Top