Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι και […]

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι και διάφορα μπαχαρικά και η οποία συνήθως συνοδεύει το κρέας.

Σύμφωνα με ένα σχετικό θέμα στο Popsugar.com, η γεύση που δίνει στα αυγά σκραμπλ είναι ενδιαφέρουσα, αλλά με την καλή έννοια! Δοκίμασε λοιπόν την επόμενη φορά να προσθέσεις στο μείγμα ¼ κ.γ. γούστερ σος ανά δύο αυγά και να ανακατέψεις καλά τα υλικά σου προτού ρίξεις το μείγμα στο τηγάνι.

Προσοχή: καθώς αυτή η σάλτσα είναι ήδη αρκετά αλμυρή, δεν χρειάζεται να προσθέσεις επιπλέον αλάτι. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το συντάκτη του Popsugar; Τα αυγά σου θα αποκτήσουν μια καπνιστή και ταυτόχρονα ουμάμι γεύση, διαφορετική από ό,τι έχεις γευτεί στο παρελθόν. Αυτή η ιδέα είναι και μια καλή αφορμή να προσθέσεις τη γούστερ σος στο οπλοστάσιο της κουζίνας σου, γιατί όπως και να το κάνουμε, κάτι έχουν συνεισφέρει και οι Βρετανοί στη μαγειρική.

empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top