Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια. Το ήξερες όμως ότι ακόμα κι αυτές μπορείς να τις καταναλώσεις, μαγειρεμένες με το σωστό τρόπο;

Αυτό υποστηρίζει η Βρετανίδα σεφ Skye Gyngell, η οποία προσθέτει ότι η καλύτερη γεύση κρύβεται στις φλούδες των λαχανικών π.χ. από το καρότο ή το παντζάρι. Συμβουλεύει λοιπόν, αφού τις μαγειρέψεις (πλυμένες καλά) μαζί με φλούδες πατάτας (επίσης πλυμένες και καθαρισμένες καλά), σε αλατισμένο νερό μαζί με φρέσκα βότανα, να τις πολτοποιήσεις με βούτυρο, βουτυρόγαλα και πιπέρι και να τις μετατρέψεις σε πουρέ λαχανικών.

Εναλλακτικά, μπορείς να τις κάνεις σούπα βελουτέ, χρησιμοποιώντας ζωμό λαχανικών αντί για βούτυρο. Έχεις τη δυνατότητα, επίσης, να τις κάνεις σαλάτα (αυτή την εποχή, χρησιμοποιώντας φλούδες από σπαράγγια, καρότα, παντζάρια, το πράσινο μέρος του πράσου και φύλλα από ραπανάκι), περιχύνοντάς τις με κρεμ φρες, ή να τις μαγειρέψεις και να συνοδεύσεις ψητό κοτόπουλο, μαζί με ένα ντρέσινγκ από μέλι, αλάτι και φρέσκα βότανα.

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top