Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού

Ένα τζιν τόνικ είναι ένα κλασικό και απλό κοκτέιλ. Η προσθήκη ενός σιροπιού βατόμουρου το μετατρέπει σε ένα τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα, κάνοντας το φρουτώδες, λίγο πιο γλυκό και μια όμορφη απόχρωση του μωβ. Είναι ένα διασκεδαστικό ποτό για πάρτι για να το σερβίρετε στις καλοκαιρινές σας συγκεντρώσεις με πολύ λίγη προσπάθεια. Το σιρόπι θα κάνει περισσότερα από όσα χρειάζεστε για ένα ποτό, αλλά μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μελλοντικά κοκτέιλ ή να το σερβίρετε πάνω από τηγανίτες ή παγωτό!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. νερό

Πάγος

90 ml τζιν

350 ml νερό με τόνικ

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα βατόμουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκάσουν τα περισσότερα βατόμουρα, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Μοιράζουμε 4 κ.σ. σιρόπι βατόμουρου ανάμεσα σε 2 ποτήρια γεμάτα πάγο. Προσθέστε τζιν και από πάνω με tonic water. Προσθέστε περισσότερο σιρόπι βατόμουρου ή tonic για γεύση. Γαρνίρετε με μια σφήνα λάιμ.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top