Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού

Ένα τζιν τόνικ είναι ένα κλασικό και απλό κοκτέιλ. Η προσθήκη ενός σιροπιού βατόμουρου το μετατρέπει σε ένα τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα, κάνοντας το φρουτώδες, λίγο πιο γλυκό και μια όμορφη απόχρωση του μωβ. Είναι ένα διασκεδαστικό ποτό για πάρτι για να το σερβίρετε στις καλοκαιρινές σας συγκεντρώσεις με πολύ λίγη προσπάθεια. Το σιρόπι θα κάνει περισσότερα από όσα χρειάζεστε για ένα ποτό, αλλά μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μελλοντικά κοκτέιλ ή να το σερβίρετε πάνω από τηγανίτες ή παγωτό!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. νερό

Πάγος

90 ml τζιν

350 ml νερό με τόνικ

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα βατόμουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκάσουν τα περισσότερα βατόμουρα, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Μοιράζουμε 4 κ.σ. σιρόπι βατόμουρου ανάμεσα σε 2 ποτήρια γεμάτα πάγο. Προσθέστε τζιν και από πάνω με tonic water. Προσθέστε περισσότερο σιρόπι βατόμουρου ή tonic για γεύση. Γαρνίρετε με μια σφήνα λάιμ.

empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
empty alt

Εξωτική τούρτα-κέικ με καρύδα και ανανά

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top