Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού

Ένα τζιν τόνικ είναι ένα κλασικό και απλό κοκτέιλ. Η προσθήκη ενός σιροπιού βατόμουρου το μετατρέπει σε ένα τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα, κάνοντας το φρουτώδες, λίγο πιο γλυκό και μια όμορφη απόχρωση του μωβ. Είναι ένα διασκεδαστικό ποτό για πάρτι για να το σερβίρετε στις καλοκαιρινές σας συγκεντρώσεις με πολύ λίγη προσπάθεια. Το σιρόπι θα κάνει περισσότερα από όσα χρειάζεστε για ένα ποτό, αλλά μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μελλοντικά κοκτέιλ ή να το σερβίρετε πάνω από τηγανίτες ή παγωτό!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. νερό

Πάγος

90 ml τζιν

350 ml νερό με τόνικ

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα βατόμουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σκάσουν τα περισσότερα βατόμουρα, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Μοιράζουμε 4 κ.σ. σιρόπι βατόμουρου ανάμεσα σε 2 ποτήρια γεμάτα πάγο. Προσθέστε τζιν και από πάνω με tonic water. Προσθέστε περισσότερο σιρόπι βατόμουρου ή tonic για γεύση. Γαρνίρετε με μια σφήνα λάιμ.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Back To Top