Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει. Φτιάχνεις λίγο απλό σιρόπι με blueberries; Κι απογειώνεις την κλασική συνταγή του πιο λαχταριστού κοκτέιλ – ενώ το σιρόπι που περισσέψει μπορείς να το παγώσεις σε παγουψέλες στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση αλλά και να το βάλεις σε παγωτό, γιαούρτι ή ως συνοδευτικό σε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ένα τέταρτο φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό

Μισό φλιτζάνι blueberries

Ξύσμα από μισό λάιμ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες

240 ml τεκίλα

120 ml triple sec

1 φλιτζάνι λεμονάδα

Πάγος

lemonadaa

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα blueberries και το ξύσμα ασβέστη και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε το μείγμα έως ότου μαλακώσουν τα blueberries, περίπου 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Υγράνετε τα χείλη από κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμονιού και, στη συνέχεια, βυθίστε και περάστε γύρω γύρω τα χείλη στο μείγμα αλατιού ζάχαρης.

Χωρίστε την τεκίλα, το triple sec και τη λεμονάδα σε 4 ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι από τα blueberries.

Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού για σερβίρισμα.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.

Back To Top