Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει. Φτιάχνεις λίγο απλό σιρόπι με blueberries; Κι απογειώνεις την κλασική συνταγή του πιο λαχταριστού κοκτέιλ – ενώ το σιρόπι που περισσέψει μπορείς να το παγώσεις σε παγουψέλες στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση αλλά και να το βάλεις σε παγωτό, γιαούρτι ή ως συνοδευτικό σε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ένα τέταρτο φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό

Μισό φλιτζάνι blueberries

Ξύσμα από μισό λάιμ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες

240 ml τεκίλα

120 ml triple sec

1 φλιτζάνι λεμονάδα

Πάγος

lemonadaa

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα blueberries και το ξύσμα ασβέστη και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε το μείγμα έως ότου μαλακώσουν τα blueberries, περίπου 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Υγράνετε τα χείλη από κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμονιού και, στη συνέχεια, βυθίστε και περάστε γύρω γύρω τα χείλη στο μείγμα αλατιού ζάχαρης.

Χωρίστε την τεκίλα, το triple sec και τη λεμονάδα σε 4 ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι από τα blueberries.

Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού για σερβίρισμα.

empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top