Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει.

Λεμονάδα συν blueberries συν τεκίλα ίσον η πιο απολαυστική και πιο καλοκαιρινή εκδοχή των margaritas! Είναι ακριβώς αυτό που σου λείπει. Φτιάχνεις λίγο απλό σιρόπι με blueberries; Κι απογειώνεις την κλασική συνταγή του πιο λαχταριστού κοκτέιλ – ενώ το σιρόπι που περισσέψει μπορείς να το παγώσεις σε παγουψέλες στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση αλλά και να το βάλεις σε παγωτό, γιαούρτι ή ως συνοδευτικό σε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Ένα τέταρτο φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό

Μισό φλιτζάνι blueberries

Ξύσμα από μισό λάιμ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες

240 ml τεκίλα

120 ml triple sec

1 φλιτζάνι λεμονάδα

Πάγος

lemonadaa

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα blueberries και το ξύσμα ασβέστη και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε το μείγμα έως ότου μαλακώσουν τα blueberries, περίπου 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλάτι. Υγράνετε τα χείλη από κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμονιού και, στη συνέχεια, βυθίστε και περάστε γύρω γύρω τα χείλη στο μείγμα αλατιού ζάχαρης.

Χωρίστε την τεκίλα, το triple sec και τη λεμονάδα σε 4 ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι από τα blueberries.

Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού για σερβίρισμα.

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
Back To Top