Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι. Είναι μια φυσική ομορφιά που κάνει ένα τέλειο γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια 1″

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και με κομμένη ουρά

1 κουτ. πάπρικα

1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κ.σ. νερό

1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα

1 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. κατεψυγμένο καλαμπόκι (ή κονσέρβα)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

baconshr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις γαρίδες. Καρυκεύετε με πάπρικα, καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει αδιαφανές, 2 λεπτά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρεμμύδι. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό. Προσθέστε νερό, τις πατάτες και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά.

Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε το μπέικον και τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 5 λεπτά.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top