Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι. Είναι μια φυσική ομορφιά που κάνει ένα τέλειο γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια 1″

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και με κομμένη ουρά

1 κουτ. πάπρικα

1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κ.σ. νερό

1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα

1 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. κατεψυγμένο καλαμπόκι (ή κονσέρβα)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

baconshr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις γαρίδες. Καρυκεύετε με πάπρικα, καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει αδιαφανές, 2 λεπτά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρεμμύδι. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό. Προσθέστε νερό, τις πατάτες και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά.

Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε το μπέικον και τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 5 λεπτά.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top