Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά. Όταν έχεις όρεξη για ραβιόλια αλλά και για λαζάνια. Όταν έχεις την επιθυμία να γευτείς πλούσια σάλτσα κοκκινιστού κιμά αλλά κι έχεις αδυναμία στα τυριά που λιώνουν απολαυστικά – με το κρύο έξω να είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από αυτό που τραβάει η όρεξή σου. Αυτή η συνταγή βάζει τέλος στα διλήμματα και σε αφήνει χωρίς ενοχές να βυθιστείς στην πιο λαχταριστή απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ: 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κιλό σάλτσα ντομάτας

500 γρ. ρικότα πλήρους γάλακτος

1 μεγάλο αυγό

1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, καθώς και περισσότερα για γαρνιτούρα

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

500 γρ. συσκευασμένα ραβιόλια (ψυγείου ή κατάψυξης)

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

ravioli

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 και λαδώνεις ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής ή βούτυρο ή λάδι. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις τον κιμά και το κρεμμύδι. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζεις το λίπος και προσθέτεις στο μείγμα το σκόρδο και τη μαρινάρα, στη συνέχεια μειώνεις τη θερμότητα και σιγοβράζεις για να συνδυαστούν οι γεύσεις, 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτεις τη ρικότα, το αυγό, το 1/4 φλιτζάνι από την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το σκόρδο και καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις μέχρι να συνδυάσεις τα υλικά. Απλώνεις το 1/3 της σάλτσας του κιμά στο ταψί. Φτιάχνεις μια στρώση ραβιόλια, το μισό της υπόλοιπης σάλτσας κρέατος, το μισό του μείγματος ρικότα και το μισό από τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Επαναλαμβάνεις τις στρώσεις, καταλήγοντας σε επικάλυψη από τα τυριά. Καλύπτεις το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 30 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να βράσουν, άλλα 15 λεπτά. Πασπαλίζεις με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρεις.

empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top