Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα μύδια είναι από τις πρώτες επιλογές που μπαίνουν συνήθως σε ένα ερωτικό μενού. Ως προς το σκόρδο ως συστατικό της συγκεκριμένης συνταγής, μη σας προβληματίζει, αν μοιραστείτε οι δυο σας το πιάτο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα!

Καλή σας όρεξη!

Αποδόσεις Υλικών:

4

Χρόνος προετοιμασίας:

0 ώρες 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

0 ώρες 25 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

425 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα

Αλάτι

Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά μύδια, θραύσματα και αποχρωματισμένα

Φρυγανισμένο ψωμί, για σερβίρισμα

midiab

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος πάνω από μέτρια χαμηλή θερμότητα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχτούν τα αρώματα και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.

Προσθέστε ντομάτες, κρασί και μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα μύδια και αφήστε μέχρι όλα τα κελύφη να είναι ανοιχτά. (Απορρίψτε τα κελύφη που δεν ανοίξουν). Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.

empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
Back To Top