H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η εμφάνιση των πρώτων διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού (COVID-19) και στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη ματαίωση όλων των υπαίθριων συναθροίσεων στην Ελλάδα, δημιουργεί έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες και καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη την επιτυχή έκβαση της επερχόμενης διοργάνωσης της FOOD EXPO.

Ως κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, υποδέχεται και φέτος ως εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένα pavilions και τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας. Έτσι λοιπόν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά και από περισσότερες από 80 χώρες από όλο τον κόσμο.

unnamed (8)

Επιπλέον 5 μεγάλοι Δήμοι της Αττικής με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται δυναμικά στον κλάδο θα δώσουν δυναμικό «παρών» στην έκθεση. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Σπάτων-Αρτέμιδος.
Όσον αφορά στα Επιμελητήρια που θα συμμετέχουν ως εκθέτες στην 7η FOOD EXPO, είναι τα εξής: Αχαΐας, Ηλείας, Καρδίτσας, Λασιθίου, Μαγνησίας, Τρικάλων και Χανίων.

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
Back To Top