Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη

Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για κλασικό μπανανόψωμο αλλά δεν θέλετε να έχει γλουτένη; Σας έχουμε τη λύση. Με όλη την απολαυστική γεύση της κανονικής εκδοχής, αυτή η πανεύκολη παραλλαγή της θα ενθουσιάσει και όσους δεν αποφεύγουν τη γλουτένη.

Ιδανικό για πρωινό, για εύκολο σνακ στο σχολείο ή για κολατσιό πριν και μετά τη μελέτη ή τις δραστηριότητες.

Με δύο υπερτροφές, την μπανάνα (η οποία περιέχει φυτικές ίνες και έχει αντιοξειδωτική δράση. Μια κανονική μπανάνα έχει 112 θερμίδες, 29γρ. υδατάνθρακες, 3γρ. φυτικές ίνες, 12% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C, ριβοφλαβίνη, μαγνήσιο, κάλιο, νιασίνη και φυλλικό οξύ) και τα καρύδια, αυτό το μπανανόψωμο προσφέρει μια dream team από πολύτιμα υλικά που ενισχύουν με πολλά σημαντικά οφέλη τον οργανισμό όσων θα το απολαύσουν. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής προσθέστε και όσα προσφέρει η βρόμη.

Τι άλλο θέλετε; Γεύση, ευκολία και απόλαυση + υγιεινά συστατικά = γευστικό κέρδος για όλους!  

Μερίδες:

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

3 μέτριες ώριμες μπανάνες, συν περισσότερες για γαρνίρισμα

2 φλ. νιφάδες βρώμη

2 μεγάλα αυγά

1/2 φλ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα

Δείτε Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες παρακάτω

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και στρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα 8”-x-5” με λαδόκολλα.

Συνδυάστε τις μπανάνες, τη βρόμη, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια και το αλάτι στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό, περίπου 1 λεπτό. Αναμείξτε τα καρύδια στο μείγμα.

Ρίξτε σε έτοιμο ταψί και απλώστε από πάνω φέτες μπανάνας. Ψήστε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση του ψωμιού, περίπου 20 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει στο σκεύος του για 15 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Διατροφικές Πληροφορίες

Θερμίδες 1856

Λίπος 60 γρ

Κορεσμένο λίπος 9 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 372 mg

Νάτριο 1951 mg

Υδατάνθρακες 277 γρ

Ίνα 28 γρ

Ζάχαρη 143 γρ

Πρωτεΐνη 47 γρ

Βιταμίνη D 2 mcg

Ασβέστιο 368 mg

Σίδερο 12 mg

Κάλιο 2576 mg

empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top