Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη

Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για κλασικό μπανανόψωμο αλλά δεν θέλετε να έχει γλουτένη; Σας έχουμε τη λύση. Με όλη την απολαυστική γεύση της κανονικής εκδοχής, αυτή η πανεύκολη παραλλαγή της θα ενθουσιάσει και όσους δεν αποφεύγουν τη γλουτένη.

Ιδανικό για πρωινό, για εύκολο σνακ στο σχολείο ή για κολατσιό πριν και μετά τη μελέτη ή τις δραστηριότητες.

Με δύο υπερτροφές, την μπανάνα (η οποία περιέχει φυτικές ίνες και έχει αντιοξειδωτική δράση. Μια κανονική μπανάνα έχει 112 θερμίδες, 29γρ. υδατάνθρακες, 3γρ. φυτικές ίνες, 12% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C, ριβοφλαβίνη, μαγνήσιο, κάλιο, νιασίνη και φυλλικό οξύ) και τα καρύδια, αυτό το μπανανόψωμο προσφέρει μια dream team από πολύτιμα υλικά που ενισχύουν με πολλά σημαντικά οφέλη τον οργανισμό όσων θα το απολαύσουν. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής προσθέστε και όσα προσφέρει η βρόμη.

Τι άλλο θέλετε; Γεύση, ευκολία και απόλαυση + υγιεινά συστατικά = γευστικό κέρδος για όλους!  

Μερίδες:

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

3 μέτριες ώριμες μπανάνες, συν περισσότερες για γαρνίρισμα

2 φλ. νιφάδες βρώμη

2 μεγάλα αυγά

1/2 φλ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα

Δείτε Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες παρακάτω

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και στρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα 8”-x-5” με λαδόκολλα.

Συνδυάστε τις μπανάνες, τη βρόμη, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια και το αλάτι στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό, περίπου 1 λεπτό. Αναμείξτε τα καρύδια στο μείγμα.

Ρίξτε σε έτοιμο ταψί και απλώστε από πάνω φέτες μπανάνας. Ψήστε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση του ψωμιού, περίπου 20 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει στο σκεύος του για 15 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Διατροφικές Πληροφορίες

Θερμίδες 1856

Λίπος 60 γρ

Κορεσμένο λίπος 9 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 372 mg

Νάτριο 1951 mg

Υδατάνθρακες 277 γρ

Ίνα 28 γρ

Ζάχαρη 143 γρ

Πρωτεΐνη 47 γρ

Βιταμίνη D 2 mcg

Ασβέστιο 368 mg

Σίδερο 12 mg

Κάλιο 2576 mg

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top