Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη

Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για κλασικό μπανανόψωμο αλλά δεν θέλετε να έχει γλουτένη; Σας έχουμε τη λύση. Με όλη την απολαυστική γεύση της κανονικής εκδοχής, αυτή η πανεύκολη παραλλαγή της θα ενθουσιάσει και όσους δεν αποφεύγουν τη γλουτένη.

Ιδανικό για πρωινό, για εύκολο σνακ στο σχολείο ή για κολατσιό πριν και μετά τη μελέτη ή τις δραστηριότητες.

Με δύο υπερτροφές, την μπανάνα (η οποία περιέχει φυτικές ίνες και έχει αντιοξειδωτική δράση. Μια κανονική μπανάνα έχει 112 θερμίδες, 29γρ. υδατάνθρακες, 3γρ. φυτικές ίνες, 12% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C, ριβοφλαβίνη, μαγνήσιο, κάλιο, νιασίνη και φυλλικό οξύ) και τα καρύδια, αυτό το μπανανόψωμο προσφέρει μια dream team από πολύτιμα υλικά που ενισχύουν με πολλά σημαντικά οφέλη τον οργανισμό όσων θα το απολαύσουν. Στα διατροφικά πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής προσθέστε και όσα προσφέρει η βρόμη.

Τι άλλο θέλετε; Γεύση, ευκολία και απόλαυση + υγιεινά συστατικά = γευστικό κέρδος για όλους!  

Μερίδες:

8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

3 μέτριες ώριμες μπανάνες, συν περισσότερες για γαρνίρισμα

2 φλ. νιφάδες βρώμη

2 μεγάλα αυγά

1/2 φλ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα

Δείτε Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες παρακάτω

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και στρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα 8”-x-5” με λαδόκολλα.

Συνδυάστε τις μπανάνες, τη βρόμη, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια και το αλάτι στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό, περίπου 1 λεπτό. Αναμείξτε τα καρύδια στο μείγμα.

Ρίξτε σε έτοιμο ταψί και απλώστε από πάνω φέτες μπανάνας. Ψήστε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στη μέση του ψωμιού, περίπου 20 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσει στο σκεύος του για 15 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Διατροφικές Πληροφορίες

Θερμίδες 1856

Λίπος 60 γρ

Κορεσμένο λίπος 9 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 372 mg

Νάτριο 1951 mg

Υδατάνθρακες 277 γρ

Ίνα 28 γρ

Ζάχαρη 143 γρ

Πρωτεΐνη 47 γρ

Βιταμίνη D 2 mcg

Ασβέστιο 368 mg

Σίδερο 12 mg

Κάλιο 2576 mg

empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Back To Top