Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!

 

Το πέστο του Ποπάι

Συστατικά

300 γρ. πλυμένο στεγνό baby σπανάκι

Λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός

300 γρ. κατίκι Δομοκού

Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μία κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

Μισό λεμόνι στυμμένο

Αλάτι και πιπέρι

bigstock-pesto-sauce-and-ingredients-ov-90928637-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Κάτι και να καίει

Συστατικά

4 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

Μία (ή δύο) πιπεριά τσίλι ή jalapeno ωμή

200 γραμμάρια κοπανιστή

100 γραμμάρια πικάντικη φέτα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Ένα φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

Canva-Creamy-cauliflower-soup-with-walnuts-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Το μυστικό του λαγού

Συστατικά

300 γραμμάρια βρασμένα στον ατμό καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

300 γραμμάρια κρεμώδες τυρί

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

58a881_ad9e5d38e65145dd810a3cba141259a0_mv2_d_1920_1280_s_2-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Μεξικάνικη σιέστα

3-4 ώριμα αβοκάντο

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι

Μια σταγόνα ταμπάσκο

Το χυμό ενός λεμονιού

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Avocado-Crema-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

Έγινες παντζάρι

400 γραμμάρια παντζάρι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα καρύδια

2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

Αλάτι και πιπέρι

Blood-Red-Beet-Hummus-with-Carrot-Fingers-1-750x500

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες ομοιόμορφο μείγμα.

 

 

Συνοδέψτε με κριτσίνια, ψιλοκομμένες ψημένες πιτούλες, φρυγανισμένο ψωμί, κράκερ, νάτσος ή πατατάκια.

Ταιριάζουν επίσης ιδανικά με ωμά κρατσανιστά λεπτοκομμένα μπατουνάκια λαχανικών, όπως καρότο ή μπρόκολο.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top