Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.

Υπάρχει τρόπος, ωστόσο, να μειώσεις εντυπωσιακά το χρόνο μαγειρέματός τους χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή τους: να ξεκινήσεις το ψήσιμό τους από το φούρνο μικροκυμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

-Όταν μαγειρεύεις στο φούρνο π.χ. ψάρι με πατάτες, βάλε τις πατάτες αρχικά να μαλακώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, θα μειώσεις το χρόνο ψησίματός τους στο φούρνο ακόμα και στο μισό.

-Αν θέλεις να φτιάξεις μια πατατοσαλάτα, μπορείς αντί να βράσεις τις πατάτες να τις μαγειρέψεις εξ ολοκλήρου στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να τις ανακατέψεις με τα υλικά της επιλογής σου, π.χ. με σάλτσα πέστο ή μαγιονέζα και μουστάρδα.

-Αν το μενού περιλαμβάνει μια ολόκληρη ψητή πατάτα (ή γλυκοπατάτα), να έχεις κατά νου ότι, κανονικά, θα σου πάρει γύρω στα 90 λεπτά για να μαγειρευτεί σε συμβατικό φούρνο. Προμαγείρεψέ τη λοιπόν ολόκληρη στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-10 λεπτά, ώστε στη συνέχεια να μειώσεις το χρόνο ψησίματος στο συμβατικό φούρνο μόλις στα 20 λεπτά (αφού τον προθερμάνεις στους 220 βαθμούς Κελσίου).

-Ακόμα και τις πατάτες που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις σε μια ομελέτα στο φούρνο μπορείς να τις προμαγειρέψεις σε φούρνο μικροκυμάτων.

Πώς θα προμαγειρέψεις πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων:

Τις τοποθετείς ολόκληρες ή σε κομμάτια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεις, προαιρετικά, ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τις καλύπτεις με ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών και τη δύναμη του φούρνου σου, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με 2 λεπτά για κομματιασμένες ή baby πατάτες ή με 4 λεπτά για μεγαλύτερες πατάτες.

Πώς θα καταλάβεις ότι μια πατάτα είναι έτοιμη; Με το κλασικό κόλπο: την τρυπάς με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει εύκολα, είναι έτοιμη. Διαφορετικά, συνεχίζεις για λίγο το ψήσιμο.

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
Back To Top