Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βύσσινων  και γλυκών κερασιών για την καλύτερη ισορροπία και γεύση κερασιού. Ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση, θα είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μια πλούσια γέμιση με τέλεια μαγειρεμένα κεράσια. Είναι η πίτα των παιδικών σας αναμνήσεων και φυσικά, είναι καλύτερη με την τέλεια βουτυρώδη κρούστα μας.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

1φλ. (2 μπαστούνια) κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1/2 »

8 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

3 κιλά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. αλεσμένο τζίντζερ

1 κουτ. κανέλα

3/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Πρέζα αλάτι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Pastaflor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε σε αλεύρι μέχρι το βούτυρο να έχει το μέγεθος των μισών καρυδιών, φροντίζοντας να ρίξετε και να διατηρήσετε το βούτυρο επικαλυμμένο με αλεύρι. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και ξύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο νερό 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να ενωθεί η ζύμη όταν πιέζεται. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό και να συγκρατείται εύκολα, αλλά όχι πολύ υγρό και κολλώδες. Σχηματίστε σε δύο λείους δίσκους και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 3 ημέρες (ή καταψύξτε έως και 1 μήνα).

Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε κεράσια, ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, κανέλα, εκχύλισμα αμυγδάλου και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να αρχίσει να πήζει το υγρό, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 έως 10 λεπτά. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε και τις δύο κρούστες πίτας σε στρογγυλό σχήμα. Μεταφέρετε έναν από τους γύρους σε ένα πιάτο πίτας 9″ και πιέστε απαλά τις πλευρές προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά. Κόψτε τη δεύτερη κρούστα σε λωρίδες πάχους 1” για μια κορυφή πλέγματος και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Βάζουμε στο ψυγείο και τις δύο κρούστες για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° με ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο. Ρίξτε δροσερή γέμιση κερασιών πάνω από την κρούστα στη φόρμα της πίτας. Για να φτιάξετε μια σχάρα, τοποθετήστε λωρίδες ζύμης πίτας κάθετα πάνω από τη γέμιση. Σηκώστε κάθε άλλη λωρίδα και τοποθετήστε και γυρίστε τη ζύμη οριζόντια. Τοποθετήστε τις λωρίδες πίσω. Σηκώστε τις άλλες εναλλασσόμενες λωρίδες προς τα επάνω και τοποθετήστε μια άλλη λωρίδα οριζόντια και στη συνέχεια τοποθετήστε τις προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και η κορυφή καλύπτεται.

Χρησιμοποιώντας ψαλίδια κουζίνας, κόψτε τις άκρες σε προεξοχή ½ ”. Τσιμπήστε την κρούστα κάτω και πάνω, στη συνέχεια βάλτε την κρούστα κάτω, έτσι ώστε η άκρη να είναι επίπεδη με την άκρη της φόρμας πίτας. Πτυχώστε τις άκρες όπως θέλετε. Βουρτσίστε την κρούστα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη τουρμπινάντο. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Τοποθετήστε προσεκτικά την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180° και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γεμίσει η γέμιση, 50 με 60 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...

Back To Top