Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βύσσινων  και γλυκών κερασιών για την καλύτερη ισορροπία και γεύση κερασιού. Ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση, θα είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μια πλούσια γέμιση με τέλεια μαγειρεμένα κεράσια. Είναι η πίτα των παιδικών σας αναμνήσεων και φυσικά, είναι καλύτερη με την τέλεια βουτυρώδη κρούστα μας.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

1φλ. (2 μπαστούνια) κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1/2 »

8 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

3 κιλά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. αλεσμένο τζίντζερ

1 κουτ. κανέλα

3/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Πρέζα αλάτι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Pastaflor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε σε αλεύρι μέχρι το βούτυρο να έχει το μέγεθος των μισών καρυδιών, φροντίζοντας να ρίξετε και να διατηρήσετε το βούτυρο επικαλυμμένο με αλεύρι. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και ξύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο νερό 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να ενωθεί η ζύμη όταν πιέζεται. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό και να συγκρατείται εύκολα, αλλά όχι πολύ υγρό και κολλώδες. Σχηματίστε σε δύο λείους δίσκους και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 3 ημέρες (ή καταψύξτε έως και 1 μήνα).

Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε κεράσια, ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, κανέλα, εκχύλισμα αμυγδάλου και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να αρχίσει να πήζει το υγρό, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 έως 10 λεπτά. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε και τις δύο κρούστες πίτας σε στρογγυλό σχήμα. Μεταφέρετε έναν από τους γύρους σε ένα πιάτο πίτας 9″ και πιέστε απαλά τις πλευρές προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά. Κόψτε τη δεύτερη κρούστα σε λωρίδες πάχους 1” για μια κορυφή πλέγματος και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Βάζουμε στο ψυγείο και τις δύο κρούστες για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° με ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο. Ρίξτε δροσερή γέμιση κερασιών πάνω από την κρούστα στη φόρμα της πίτας. Για να φτιάξετε μια σχάρα, τοποθετήστε λωρίδες ζύμης πίτας κάθετα πάνω από τη γέμιση. Σηκώστε κάθε άλλη λωρίδα και τοποθετήστε και γυρίστε τη ζύμη οριζόντια. Τοποθετήστε τις λωρίδες πίσω. Σηκώστε τις άλλες εναλλασσόμενες λωρίδες προς τα επάνω και τοποθετήστε μια άλλη λωρίδα οριζόντια και στη συνέχεια τοποθετήστε τις προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και η κορυφή καλύπτεται.

Χρησιμοποιώντας ψαλίδια κουζίνας, κόψτε τις άκρες σε προεξοχή ½ ”. Τσιμπήστε την κρούστα κάτω και πάνω, στη συνέχεια βάλτε την κρούστα κάτω, έτσι ώστε η άκρη να είναι επίπεδη με την άκρη της φόρμας πίτας. Πτυχώστε τις άκρες όπως θέλετε. Βουρτσίστε την κρούστα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη τουρμπινάντο. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Τοποθετήστε προσεκτικά την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180° και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γεμίσει η γέμιση, 50 με 60 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top