Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βύσσινων  και γλυκών κερασιών για την καλύτερη ισορροπία και γεύση κερασιού. Ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση, θα είστε σίγουροι ότι θα πάρετε μια πλούσια γέμιση με τέλεια μαγειρεμένα κεράσια. Είναι η πίτα των παιδικών σας αναμνήσεων και φυσικά, είναι καλύτερη με την τέλεια βουτυρώδη κρούστα μας.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

1φλ. (2 μπαστούνια) κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1/2 »

8 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, συν περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

3 κιλά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 κουτ. αλεσμένο τζίντζερ

1 κουτ. κανέλα

3/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Πρέζα αλάτι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Pastaflor

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε σε αλεύρι μέχρι το βούτυρο να έχει το μέγεθος των μισών καρυδιών, φροντίζοντας να ρίξετε και να διατηρήσετε το βούτυρο επικαλυμμένο με αλεύρι. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και ξύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέστε περισσότερο νερό 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να ενωθεί η ζύμη όταν πιέζεται. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό και να συγκρατείται εύκολα, αλλά όχι πολύ υγρό και κολλώδες. Σχηματίστε σε δύο λείους δίσκους και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 3 ημέρες (ή καταψύξτε έως και 1 μήνα).

Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε κεράσια, ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, κανέλα, εκχύλισμα αμυγδάλου και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να αρχίσει να πήζει το υγρό, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αφήστε τη ζύμη να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 έως 10 λεπτά. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε και τις δύο κρούστες πίτας σε στρογγυλό σχήμα. Μεταφέρετε έναν από τους γύρους σε ένα πιάτο πίτας 9″ και πιέστε απαλά τις πλευρές προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά. Κόψτε τη δεύτερη κρούστα σε λωρίδες πάχους 1” για μια κορυφή πλέγματος και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε μια μεγάλη σανίδα κοπής. Βάζουμε στο ψυγείο και τις δύο κρούστες για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° με ένα μεγάλο ταψί στον φούρνο. Ρίξτε δροσερή γέμιση κερασιών πάνω από την κρούστα στη φόρμα της πίτας. Για να φτιάξετε μια σχάρα, τοποθετήστε λωρίδες ζύμης πίτας κάθετα πάνω από τη γέμιση. Σηκώστε κάθε άλλη λωρίδα και τοποθετήστε και γυρίστε τη ζύμη οριζόντια. Τοποθετήστε τις λωρίδες πίσω. Σηκώστε τις άλλες εναλλασσόμενες λωρίδες προς τα επάνω και τοποθετήστε μια άλλη λωρίδα οριζόντια και στη συνέχεια τοποθετήστε τις προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες λωρίδες και η κορυφή καλύπτεται.

Χρησιμοποιώντας ψαλίδια κουζίνας, κόψτε τις άκρες σε προεξοχή ½ ”. Τσιμπήστε την κρούστα κάτω και πάνω, στη συνέχεια βάλτε την κρούστα κάτω, έτσι ώστε η άκρη να είναι επίπεδη με την άκρη της φόρμας πίτας. Πτυχώστε τις άκρες όπως θέλετε. Βουρτσίστε την κρούστα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη τουρμπινάντο. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Τοποθετήστε προσεκτικά την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180° και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γεμίσει η γέμιση, 50 με 60 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
Back To Top