Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ιταλία και αποτελεί ένα σχετικά δημοφιλές antipasto πιάτο – δηλαδή ορεκτικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται θυμίζουν τα plateau – δηλαδή τις ποικιλίες. Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις το περιθώριο να προσθέσεις-αφαιρέσεις όσα υλικά θες, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις. Δεν μιλάμε βέβαια για ολόκληρο κοτόπουλο, αλλά μόνο για στήθος, οπότε αν το μυαλό σου διαβάζοντας «γεμιστό» πήγε σε ρύζι, κουκουνάρια και λοιπά, ξανασκέψου το!

Για την ακρίβεια, σκέψου το κοτόπουλο ως το «όχημα» ή ως το «σκεύος» για τα υλικά της ποικιλίας – δηλαδή της γέμισης.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ:

560

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζαμπόν 250 γρμ.

Σαλάμι 250 γρμ.

4 φέτες provolone, χωρισμένο

1 φλ. κομμένη πιπεριά

1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

gemistokotopoulob

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια σανίδα κοπής και κάνε 5 σχισμές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην το κόψεις εντελώς. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί.

Άλειψε με το ελαιόλαδο το κοτόπουλο και ρίξε ρίγανη, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζεις κάθε στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν, σαλάμι, προβολόνε και πιπεριά και μετά πασπαλίζεις με ελιές και παρμεζάνα.

Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 25 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

Μπορείς να το σερβίρεις ως ορεκτικό ή να το συνοδεύσεις με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες ως κυρίως.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 560 θερμίδες, 45 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 0 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 40 g λίπος, 13 g κορεσμένου λίπους, 1880 mg νατρίου

empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Μπορώ να ψήσω ξηρούς καρπούς στο φούρνο μικροκυμάτων;

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.

Back To Top