Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Κλασικό ταχίνι ντιπ

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Ψημένο σουσάμι για γαρνιτούρα

Συνδύασε ταχίνι, χυμό λεμονιού, λάδι, σκόρδο και αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε νερό έως ότου το μείγμα είναι απαλό και λείο. Βάλε το ντιπ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπάλισε μαϊντανό. Γάρνιρε με σουσάμι και περισσότερο λάδι, αν θέλεις.

dip c

Ντιπ ταχινιού με λεμόνι και κάσιους

Συστατικά

2 φλιτζάνια ωμά κάσιους

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χωρισμένο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές ταχίνι

4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, συν έξτρα για γαρνιτούρα

2 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη, και έξτρα για γαρνιτούρα

Τουρσί για γαρνιτούρα

Τοποθέτησε τα κάσιους σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζεστό νερό για να καλύψεις ελαφρώς. Άφησέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στράγγισε τα κάσιους και βάλε τα σε μπλέντερ υψηλής ισχύος. Πρόσθεσε λάδι, 1/4 φλιτζάνι νερό, χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε άνηθο και κάπαρη. Συνέχισε την επεξεργασία μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Βάλε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρεις με άνηθο, κάπαρη ή και τουρσί, εάν το επιθυμείς.

dip a

Ντιπ με ταχίνι, παντζάρια και ρόδι

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι ταχίνι

1/3 φλιτζάνι απλό κεφίρ (ή φυτικό γάλα) (ή το παραλείπεις εντελώς και το αντικαθιστάς με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο παντζάρι (βρασμένο ή ωμό)

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές χυμό ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ελαφρά ταχίνι, κεφίρ, παντζάρι, χυμό λεμονιού, χυμό ροδιού, κύμινο, μέλι και αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

dip b

Ντιπ με ταχίνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

½ ουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ταχίνι, ξύδι, νερό, τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top