Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Κλασικό ταχίνι ντιπ

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Ψημένο σουσάμι για γαρνιτούρα

Συνδύασε ταχίνι, χυμό λεμονιού, λάδι, σκόρδο και αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε νερό έως ότου το μείγμα είναι απαλό και λείο. Βάλε το ντιπ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπάλισε μαϊντανό. Γάρνιρε με σουσάμι και περισσότερο λάδι, αν θέλεις.

dip c

Ντιπ ταχινιού με λεμόνι και κάσιους

Συστατικά

2 φλιτζάνια ωμά κάσιους

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χωρισμένο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές ταχίνι

4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, συν έξτρα για γαρνιτούρα

2 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη, και έξτρα για γαρνιτούρα

Τουρσί για γαρνιτούρα

Τοποθέτησε τα κάσιους σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζεστό νερό για να καλύψεις ελαφρώς. Άφησέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στράγγισε τα κάσιους και βάλε τα σε μπλέντερ υψηλής ισχύος. Πρόσθεσε λάδι, 1/4 φλιτζάνι νερό, χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε άνηθο και κάπαρη. Συνέχισε την επεξεργασία μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Βάλε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρεις με άνηθο, κάπαρη ή και τουρσί, εάν το επιθυμείς.

dip a

Ντιπ με ταχίνι, παντζάρια και ρόδι

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι ταχίνι

1/3 φλιτζάνι απλό κεφίρ (ή φυτικό γάλα) (ή το παραλείπεις εντελώς και το αντικαθιστάς με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο παντζάρι (βρασμένο ή ωμό)

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές χυμό ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ελαφρά ταχίνι, κεφίρ, παντζάρι, χυμό λεμονιού, χυμό ροδιού, κύμινο, μέλι και αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

dip b

Ντιπ με ταχίνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

½ ουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ταχίνι, ξύδι, νερό, τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Super bowl με γαρίδες, πέστο και κινόα

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
Back To Top