Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Κλασικό ταχίνι ντιπ

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Ψημένο σουσάμι για γαρνιτούρα

Συνδύασε ταχίνι, χυμό λεμονιού, λάδι, σκόρδο και αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε νερό έως ότου το μείγμα είναι απαλό και λείο. Βάλε το ντιπ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπάλισε μαϊντανό. Γάρνιρε με σουσάμι και περισσότερο λάδι, αν θέλεις.

dip c

Ντιπ ταχινιού με λεμόνι και κάσιους

Συστατικά

2 φλιτζάνια ωμά κάσιους

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χωρισμένο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές ταχίνι

4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, συν έξτρα για γαρνιτούρα

2 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη, και έξτρα για γαρνιτούρα

Τουρσί για γαρνιτούρα

Τοποθέτησε τα κάσιους σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζεστό νερό για να καλύψεις ελαφρώς. Άφησέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στράγγισε τα κάσιους και βάλε τα σε μπλέντερ υψηλής ισχύος. Πρόσθεσε λάδι, 1/4 φλιτζάνι νερό, χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε άνηθο και κάπαρη. Συνέχισε την επεξεργασία μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Βάλε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρεις με άνηθο, κάπαρη ή και τουρσί, εάν το επιθυμείς.

dip a

Ντιπ με ταχίνι, παντζάρια και ρόδι

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι ταχίνι

1/3 φλιτζάνι απλό κεφίρ (ή φυτικό γάλα) (ή το παραλείπεις εντελώς και το αντικαθιστάς με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο παντζάρι (βρασμένο ή ωμό)

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές χυμό ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ελαφρά ταχίνι, κεφίρ, παντζάρι, χυμό λεμονιού, χυμό ροδιού, κύμινο, μέλι και αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

dip b

Ντιπ με ταχίνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

½ ουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ταχίνι, ξύδι, νερό, τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
Back To Top