Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Κλασικό ταχίνι ντιπ

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Ψημένο σουσάμι για γαρνιτούρα

Συνδύασε ταχίνι, χυμό λεμονιού, λάδι, σκόρδο και αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε νερό έως ότου το μείγμα είναι απαλό και λείο. Βάλε το ντιπ σε μπολ σερβιρίσματος και πασπάλισε μαϊντανό. Γάρνιρε με σουσάμι και περισσότερο λάδι, αν θέλεις.

dip c

Ντιπ ταχινιού με λεμόνι και κάσιους

Συστατικά

2 φλιτζάνια ωμά κάσιους

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χωρισμένο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές ταχίνι

4 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο άνηθο, συν έξτρα για γαρνιτούρα

2 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη, και έξτρα για γαρνιτούρα

Τουρσί για γαρνιτούρα

Τοποθέτησε τα κάσιους σε ένα μπολ και πρόσθεσε ζεστό νερό για να καλύψεις ελαφρώς. Άφησέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Στράγγισε τα κάσιους και βάλε τα σε μπλέντερ υψηλής ισχύος. Πρόσθεσε λάδι, 1/4 φλιτζάνι νερό, χυμό λεμονιού, ταχίνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε για 2 έως 3 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε άνηθο και κάπαρη. Συνέχισε την επεξεργασία μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Βάλε το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρεις με άνηθο, κάπαρη ή και τουρσί, εάν το επιθυμείς.

dip a

Ντιπ με ταχίνι, παντζάρια και ρόδι

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι ταχίνι

1/3 φλιτζάνι απλό κεφίρ (ή φυτικό γάλα) (ή το παραλείπεις εντελώς και το αντικαθιστάς με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο)

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο παντζάρι (βρασμένο ή ωμό)

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλιές χυμό ροδιού

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ελαφρά ταχίνι, κεφίρ, παντζάρι, χυμό λεμονιού, χυμό ροδιού, κύμινο, μέλι και αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

dip b

Ντιπ με ταχίνι, τζίντζερ και κουρκουμά

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι ταχίνι

1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

1/4 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο

½ ουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάς ταχίνι, ξύδι, νερό, τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top