Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό […]

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό ρόφημα.

Η παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com μπορεί να μεθύσει ένα ολόκληρο πλήθος (βγάζει γύρω στις 40 μερίδες), οπότε προσαρμόζεις τις αναλογίες σου ανάλογα με τον αριθμό και τις αντοχές των καλεσμένων σου. Στην υγειά σου και… καλά Χριστούγεννα!

Τι θα χρειαστείς

8 φιάλες (των 750 ml η καθεμία) ερυθρό, φρουτώδες κρασί, όπως Pinot Noir
1¼ φλιτζ. ζάχαρη
8 ξυλάκια κανέλας
3 πορτοκάλια αρωματισμένα με γαρύφαλλο και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
30 ολόκληρα «κεφαλάκια» γαρύφαλλου
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
το ξύσμα από 2 λεμόνια
2,5 φλιτζ. κονιάκ
1 φιάλη (750 ml) λικέρ μαρασκίνο ή βύσσινο

Πώς θα το φτιάξεις

Ζεσταίνεις το κρασί, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει, περίπου για 15 λεπτά.

Προσθέτεις το κονιάκ και συνεχίζεις το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για ακόμα 15 λεπτά. Μην αφήσεις το μείγμα να βράσει.

Σουρώνεις σε λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τις φέτες πορτοκαλιού να βγάλουν όλο το χυμό τους.

Πετάς τα στερεά υπολείμματα. Ξαναρίχνεις το Glühwein στην κατσαρόλα και το διατηρείς ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρεις προσθέτοντας περίπου 15 ml λικέρ μαρασκίνο ανά ½ φλιτζάνι ζεστού κρασιού.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Back To Top