Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό […]

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα ζεστό ρόφημα.

Η παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com μπορεί να μεθύσει ένα ολόκληρο πλήθος (βγάζει γύρω στις 40 μερίδες), οπότε προσαρμόζεις τις αναλογίες σου ανάλογα με τον αριθμό και τις αντοχές των καλεσμένων σου. Στην υγειά σου και… καλά Χριστούγεννα!

Τι θα χρειαστείς

8 φιάλες (των 750 ml η καθεμία) ερυθρό, φρουτώδες κρασί, όπως Pinot Noir
1¼ φλιτζ. ζάχαρη
8 ξυλάκια κανέλας
3 πορτοκάλια αρωματισμένα με γαρύφαλλο και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
30 ολόκληρα «κεφαλάκια» γαρύφαλλου
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
το ξύσμα από 2 λεμόνια
2,5 φλιτζ. κονιάκ
1 φιάλη (750 ml) λικέρ μαρασκίνο ή βύσσινο

Πώς θα το φτιάξεις

Ζεσταίνεις το κρασί, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να σιγοβράζει, περίπου για 15 λεπτά.

Προσθέτεις το κονιάκ και συνεχίζεις το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για ακόμα 15 λεπτά. Μην αφήσεις το μείγμα να βράσει.

Σουρώνεις σε λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τις φέτες πορτοκαλιού να βγάλουν όλο το χυμό τους.

Πετάς τα στερεά υπολείμματα. Ξαναρίχνεις το Glühwein στην κατσαρόλα και το διατηρείς ζεστό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρεις προσθέτοντας περίπου 15 ml λικέρ μαρασκίνο ανά ½ φλιτζάνι ζεστού κρασιού.

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Ψητό κοτόπουλο με περουβιανό άρωμα

Μια συνταγή που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Περού. Το περουβιανό ψητό κοτόπουλο είναι μια εκδοχή που θα λατρέψεις, αν σου αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
Back To Top