Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

1 1/2 φλ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

Χυμός από 3 λάιμ, συν ξύσμα 1 λάιμ

1 κουτ. γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

1 1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

5 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. φρέσκο χυμό ασβέστη

1/4 φλ. τεκίλα

Χοντρό αλάτι, για γαρνιτούρα

Ξύσμα λάιμ, για γαρνιτούρα

Μικρές φέτες λάιμ, για γαρνιτούρα

margarita2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 350 ° και ευθυγραμμίζεις ειδικό ταψί σιλικόνης για muffin με 18 θέσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και χνουδωτή η υφή τους. Προσθέτεις τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτεις χυμό λάιμ και ξύσμα και βανίλια και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, κορν φλάουερ, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Προσθέτεις τα μισά ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά, χτυπώντας μέχρι να συνδυαστούν. Ρίχνεις γάλα και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτεις τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά και ανακατεύεις μέχρι να συνδυαστούν. Γεμίζεις το ταψί cupcake 3/4 γεμάτο με ζύμη.

Ψήνεις μέχρι ελαφρώς να χρυσίσουν και μέχρι μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο κάθε cupcake να βγαίνει καθαρή, περίπου 25 λεπτά. Αφήνεις τα cupcakes να κρυώσουν και τα βγάζεις για να κρυώσουν εντελώς.

margarita3

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το βούτυρο, τη μισή ζάχαρη άχνη, το χυμό λάιμ και την τεκίλα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτεις την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μαλακώσει.

Αφήνεις το γλάσο να παγώσει και το βάζεις πάνω στα δροσερά cupcakes. Γαρνίρεις με χοντρό αλάτι, ξύσμα λάιμ και φέτες λάιμ πριν τα σερβίρεις.

 

Μεθυστικό και γλυκό, έτοιμο να το απολαύσεις!

 

 

empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top